• 0

Tri lekcije ragbi igrača o uspehu u biznisu

Magija se može dogoditi ako je prizivate

  • 0

Svetski kup u ragbiju iznedrio je ekipu Japana koja je ostvarila zapanjujuću pobedu nad Irskom ovog vikenda. Sunarodnici igrača su uzbuđeni i ponosni na tim koji se takmiči trenutno.

Ovaj svetski kup je otkrio Japanu da ragbi, koji je često zaboravljeni sport, može da se nađe u profesionalnim ligama zemlje i da bi mogao da povrati popularnost. Osim uzbuđenja na terenu, takođe je otkriveno da sport nudi važne lekcije za uspeh u biznisu.

Evo tri lekcije koje vođe, odnosno lideri mogu da nauče iz ragbija

1. Prigrlite transformaciju

Ragbi zahteva stalnu i tačnu okretnost i odlučivanje. U poređenju sa drugim sportovima, gde trener igra drugačiju ulogu, odnosno poziva na igru, uloga ragbi trenera je da tim dovede do tačke u kojoj se mogu prilagoditi i donositi odluke na terenu samostalno.

Ovaj stil vođenja obuhvata potrebu za transformacijom koja postaje sve važnija. Kako svet doživljava brze promene Četvrte industrijske revolucije, globalizacije i geopolitičke nestabilnosti, korporativna dugovečnost brzo opada, što znači da lideri moraju da prihvate stalne promene da bi ostali relevantni i konkurentni.

2. Jasno komunicirajte

Nijedan ragbi tim ne bi bio uspešan bez stalne i jasne komunikacije. Timovi moraju da znaju i da veruju da imaju podršku i leđa jedan drugog. Ovo zahteva od saigrača da artikulišu naredne korake i održavaju stalni dijalog.

Veštine komunikacije takođe su važan zahtev da danas budete efikasan lider. Lideri moraju biti u mogućnosti da razvijaju svoju misiju i put do njenog ostvarivanja, održavajući otvorene i iskrene diskusije sa svojim timovima.

3. Učite iz različitosti

U ragbi timu je važno okupiti različite talente. Prihvatajući različitost lakše će se stvoriti tim u kojem svaki pojedinac donosi jedinstvene veštine koje doprinose snazi tima u celini.

U poslu, to se odnosi na spremnost za širenjem vaše mreže, osluškivanju glasova sa strane i učenje iz različitih stanovišta. Magija se može dogoditi kada komunicirate sa ljudima različitog porekla i stručnosti.

Video: Svet i Evropa su gladni automobilskih guma, a Japanci će ih hraniti iz Srbije

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke