• 4
 ≫ 

Maskov tvit pokrenuo lavinu: Za rad u "Tesli" vam ne treba diploma

 ≫ 

Tvorac jedne od najeminentnijih tehnoloških kompanija kaže da kandidat za posao mora da bude inovativan i drugačiji, a za to mu ne treba čak ni završena srednja škola

  • 4

- Nema potrebe da kandidati za posao u "Tesli" imaju diplomu fakulteta, pa čak ni srednje škole - rekao je Mask kada su ga pitali koje ključne reči traži u aplikacijama kandidata za posao.

Izvršni direktor "Tesle" kaže i da "ako je neko završio dobar fakultet, to može biti indikacija za postizanje uspeha, ali ne uvek". Za primer uzima Bila Gejtsa, Larija Elisona i Stiva Džobsa i šaljivo kaže "ovi momci nisu diplomirali, ali ako ste imali šansu da ih zaposlite - to je bila pametna odluka".

Mask naglašava da mu je kod potencijalnog radnika važna "izuzetna sposobnost" koju poseduje, dakle, ono što ga izdvaja od drugih.

Kada intervjuiše kandidate, traži im rezime njihovih karijera, kao i da opišu kako su rešavali najteže probleme sa kojima su se suočavali. Kako bi bio siguran da se neće hvaliti tuđim dostignućima, Mask ih detaljno ispituje, tako da odgovore na pitanja mogu dati samo oni koji su se zaista našli u toj izazovnoj situaciji.

Ova priča posebno dobija na značaju imajući u vidu da Mask nije, kao mnogi vizionari, napustio školu i postao samouk, već je diplomirao fiziku i ekonomiju na Univerzitetu u Pensilvaniji. Još nešto važno možemo naučiti iz Maskovog stava, a to je da ne treba imati predrasude, ali ni kočnice u traženju posla.

Video: Tesla će od sada da juri kriminalce

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexy

    25. decembar 2019 | 11:38

    Pa nek odvede ove nase sa kupljenim diplomama,i plagijatima .....sve strucnjaci i eto mu para

  • Zh

    25. decembar 2019 | 10:55

    Samo pare i pare to tebi treba.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>