• 2
 ≫ 

Rad od kuće na određeno vreme: Ko je u trenerci, a ko u odelu? Učestvujte u Telegraf Biznis izazovu!

 ≫ 

Da li je pristojno primiti video poziv u trenerci kada radite od kuće? Da li je važno biti formalno obučen i kada ne idete u kancelariju? Šta milioni zaposlenih nose ovih dana?

  • 2
Rad od kuce, frilenser Mnogima je poslovna odeća važna samo za prvi sastanak / Foto: Shutterstock

Kako izgleda poslovna moda u doba korone? Ako sada radite od kuće, da li se i dalje držite dres koda? Onima koji su navikli na formalna odela, odnosno poslovne kostime i štikle, sada nije lako da se "prebace" na udobnu odeću. S druge strane, zaposleni koji su i do sada odlazili na posao u kežual izdanju, možda će načiniti korak dalje u toj opuštenosti, pa početi da rade u pidžami?

Kod nekoga, menjanje pantalona za trenerku, i blejzera za duks - utiče na pad motivacije i presecanje rutine u negativnom kontekstu, ali na nekog drugog - ležerni način oblačenja za posao deluje oslobađajuće.

Formalno oblačenje za posao je, čak, postalo izuzetak u raznim krugovima, pre svega ako govorimo o milenijalcima i tehnološkoj industriji. Za muškarce, svaki dan kada rade od kuće je Opušteni petak, jer ne moraju da se briju, dok žene možda produžavaju pranje i stilizovanje kose, barem za jedan dan.

Jedna američka studija je pokazala da polovina ispitanika, kada ima video intervju za posao, "ozbiljnu odeću" nosi samo od struka na gore.

Kako vi radite od kuće ovih dana? Da li nosite sako ili opuštenu majicu? Da li se brijete, sređujete kosu? Sedite li pravo ili onako kako najviše volite, a na poslu ne biste smeli?

Fotografije ćemo objaviti po finalnom prikupljanju, a vama ostavljamo izbor: da li ćete nam otkriti i lice, ime kompanije, koliko ste dugo u WorkFromHome Mode-u i tome slično. Budite kreativni!

Svoje originalne fotografije možete nam poslati na: biznis@telegraf.rs

Video: Kon: Ako poslodavac nije u stanju da obezbedi radnika, onda smo svi zajedno u problemu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>