• 1

Nikada nije kasno: Oni su započeli biznis u poznim godinama i postali milioneri

Među njima su čovek koji je stvorio imperiju zvanu Mekdonalds, kao i biznismen koji je tek u 62. osnovao lanac brze hrane - KFC

  • 1
biznis sastanak, razgovor, razvoj, grafikon rasta, uspeh poslovni, preduzeće, ulaganja, ulaganje

Pouka je da nikada nije kasno za uspeh i početak / Foto: Shutterstock

Definitivno živimo u vremenu u kojem vlada verovanje da čovek ako ne postane uspešan kada je mlad, do svoje 30. godine - ništa neće uraditi u životu. Svakako da nema ničeg lošeg u tome da neko ostvari dobre poslovne rezultate u svojim dvadesetim, ali tu se priča ne završava.

Ovih pet preduzetnika, ne samo da je započelo biznis u poznijim godinama, nego su izgradili čitavo bogatstvo na tome. Dakle, nije kasno, zavisi od vas.

Rej Krok, Mekdonalds

Svi smo čuli za čuveni lanac restorana brze hrane, ali malo ko zna za ovog maga u sektoru prodaje, koji je Mekdonalds digao na noge. Krok je radio u kompaniji Lily-Tulip Cup Co, gde se isticao kao vodeći agent prodaje. Godinama je prodavao takozvani Multimixer, ali kada je imao skoro 50 godina, prodaja ovog aparata je počela da opada.

Međutim, postojao je jedan mali restoran koji je naručio čak 8 ovih aparata za milkšejk, a on je otišao da izvidi kom to restoranu treba 40 milkšejkova spremljenih u istom momentu. Naleteo je na Mekdonalds i braću koja su ga osnovala, otkupio ga od njih u 52. godini i stvorio imperiju.

Ray Kroc

Rej Krok / Foto: Wikimedia

Voli Blume, Denali Flavors

Proveo je 20 godina radeći s mlečnim proizvodima, pre nego što je odlučio da pokrene svoj biznis 1995. godine. Nastali su sladoledi Denali Flavors, a on je tada imao 57 godina. Do 2009. kompanija je zaradila 80 miliona dolara u prihodima. Govorio je da je "cilj njegovog biznisa da se pronađe sveta istina".

Wally Blume

Voli Blume / Printskrin: Youtube/FOX NASHVILLE

Arijana Hafington, Huffington Post

Osnovala je ovaj američki portal 2005, sa još troje kolega, a tada je imala već 55 godina. Arijana Hafington je takođe napisala i 14 knjiga. Iako je prodala posao kompaniji AOL za 300 miliona dolara, ostala je glavni urednik portala. Kada je započinjala ovu priču, kaže da je samo jedno imala na umu: "Neustrašivost ne znači odsustvo straha, već ovladavanje njime".

Harland Sanders, KFC

Osnivač popularne pržene piletine iz Kentakija, bio je u sedmoj deceniji kada je stvorio brend, tačnije imao je 62 godine. Kentucky Fried Chicken je osnovan 1952, tri godine pre Mekdonaldsa. Sanders je pre započinjanja sopstvenog biznisa radio na pumpi, zatim kao vatrogasac i prodavac osiguranja. Verovao je u to da čovek mora da voli ono što radi.

Harland Sanders

Harland Sanders / Foto: Wikimedia/Edgy01/Dan Lindsay

Voli Amos, Famous Amos Cookies

Bio je mlađi od prethodno pomenutih kada je započeo svoj biznis, ali nije bio u cvetu mladosti. Imao je 40 godina. Pre nego što je osnovao prehrambenu kompaniju Famous Amos Cookies, radio je u Njujorku na prijemu pošte i kao menadžer za neke od muzičkih zvezda. Uživao je u pravljenju kolača, a kako bi pokrenuo ovaj posao morao je da pozajmi 25.000 dolara. Svoju prvu pekaru je otvorio malo pre 40. rođendana.

Wally Amos

Voli Amos / Printskrin: Youtube/Teddy Wells

Video: Veza na poslu koja ne mora da bude opasna po vas... Naprotiv!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joksa

    1. maj 2020 | 18:29

    Moj komsija u 70 napravio imperiju prebacio 5 tona kokaina

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>