• 21

Top 8 zemalja u Evropi koje najviše cene radnike: Plata visoka, talenat se čuva

U Evropi se nalazi čak 8 od 10 najboljih zemalja na svetu za talentovane radnike

  • 21
ženeva, švajcarska

Foto: Pixabay

Švajcarska je proglašena najboljim mestom na svetu za privlačenje i negovanje kvalifikovanih radnika, čak i pored korone kada druge zemlje pokušavaju da sačivaju svoje talente.
Ona je pobedila četvrtu godinu zaredom druge kontinentalne susede, uključujući Dansku, Luksemburg, Island i Švedsku, da bi osigurala prvo mesto na IMD-ovoj svetskoj rang listi talenata.

Švajcarska je pohvaljena zbog visokokvalitetnog obrazovnog sistema i usredsređenosti na nauku, kao i sposobnosti da privuče inostrane profesionalce standardom i velikim platom.

Evo 10 najboljih zemalja na listi od 63 tržišta, koju je u velikoj meri predvodila zapadna Evropa.

1. Švajcarska
2. Danska
3. Luksemburg
4. Island
5. Švedska
6. Austrija
7. Norveška
8. Kanada
9. Singapur
10. Holandija

SAD su zauzele 15. mesto, rangirale su se iza Nemačke (11.), Australije (13.) i Hongkonga (14.). Malo ispred Irske (18.), Tajvana (20.) i Ujedinjenog Kraljevstva (23.).

Među 10 nove države bile su: Rusija, Bugarska, Meksiko, Rumunija, Kolumbija, Brazil, Venecuela, Slovačka, dok su Indija i Mongolija izašle poslednje na rang listi.

Ekonomije se procenjuju prema tri ključna kriterijuma: „Investicije i razvoj“ gledaju na to kako neka zemlja čuva svoje talente; zatim u kojoj meri ekonomija zadržava domaće talente i privlači međunarodne talente; i kvalitet i dostupnih veština i kompetencija.

Srbija nije obuhvaćena istraživanjem.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke