• 0
 ≫ 

TikTok video postao viral u trenu: Kako da prepoznate "toksičnog šefa" ?

 ≫ 

Morate imati izuzetno izraženu intuiciju ili ogromno iskustvo da biste već na prvom razgovoru za posao shvatili kakav je tip ličnost vaš potencijalni nadređeni. Srećom, jedna direktorka otkriva kako da to otkrijete, čak iako niste u navedenim "grupama"

  • 0
Uspeh

Foto: Pexels / Andrea Piacquadio

Kada aplicirate za neki posao, a pritom ne znate ništa o atmosferi i načinu rada u toj kompaniji, zaista nije lako znati ko vas čeka "sa druge strane".

To je teško otkriti čak i na razgovoru za posao, kada se sastanete sa šefom "jedan na jedan". Srećom, J.T. Odonel, trener za upravljanje karijerom i direktorka sajta WorkItDaily.com, otkriva kako uz pomoć samo jednog pitanja možete da prepoznate da li imate posla sa "toksičnim šefom"?

- Kada dođete na red da postavljate pitanja, jednostavno recite: "Možete li da mi kažete nešto o najuspešnijoj osobi u firmi, šta ona tačno radi da bi stigla do tog uspeha?" - kaže Odonel.

Ovo je važno jer će vam šef kroz odgovor o trećem licu, zapravo reći šta očekuje od vas. Ako je najuspešnija osoba u firmi dolazila na radno mesto pre svih, a odlazila kući kasno, radila vikendom, bila dostupna 24/7, onda će vam biti jasno šta se traži od kandidata u tom poslovnom okruženju.

Opisani način rada svakako nije nešto što se zove balans između privatnog i poslovnog života, te tako J.T. Odonel savetuje kandidate da "beže" od ovakvih zahtevnih šefova.

@j.t.odonnellSIGNS A HIRING MAMAGER WILL BE BAD TO WORK FOR. #careercoach #interviewtips #interview #jobinterview #jobs #jobsearch #jobsearchtips #careeradvice #♬ original sound - J.T. O'Donnell

 

Dodaje da su nabrojane stvari očigledno ono čemu se određeni šefovi dive, i da možete da se "pozdravite" sa bonusima i unapređenjem ako ne poštujete takav tempo rada.

Za mnoge korisnike TikTok-a ovaj video bio je otkrovenje, a jedan komentar je glasio: "Ja sam menadžer ljudskih resursa više od 20 godina i ovo je vrlo pametno zapažanje i fantastično pitanje".

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>