• 1

Top 5 poslova koji nastavljaju da dominiraju, a možete ih raditi od kuće

Osim što neretko podrazumevaju fleksibilnost u radu, odlično su plaćeni i vrlo traženi u raznim sektorima

  • 1
devojka, kompjuter, laptop

Foto: Pixabay

U doba pandemije nastupila je "nova normalnost", što znači da su ljudi masovno usvajali sve ono što im je "do juče" bilo strano. Tu je svoje mesto našao i rasprostranjeni rad na daljinu.

Sada je više nego ikada pre jasno da tehnologija vlada 21. vekom i da će na tržištu rada opstati samo oni koji shvate kako da joj se prilagode. Prekvalifikacija biće jedan od imperativa nakon krize.

Ako ste od onih radnika koji vole da rade od kuće, iz udubnosti svog doma, bez fiksnog radnog vremena i ostalih striktnih pravila, onda su ovo zanimanja za vas.

Veb developer

Odgovornost: Izgradnja, možda, najvažnijeg alata za prodaju i marketing na repertoaru jednog preduzeća: njihove veb stranice. Prosečna godišnja internacionalna plata: 68.524 dolara.

Softverski developer

Odgovornost: Razvoj i ažuriranje računarskog softvera, aplikacija i sistema; posedovanje izraženih veština programiranja, kao i tehničkog znanja. Prosečna godišnja internacionalna plata: 76.526 dolara.

Grafički dizajner

Odgovornost: Osmišljavanje i realizovanje vizuelno privlačnih rešenja, bilo da je reč o veb stranicama, logotipima, ambalažama, radu u medijima. Prosečna godišnja internacionalna plata: 45.677 dolara.

UX dizajner

Odgovornost: Koliko je proizvod koristan? To je prvo pitanje koje treba da postave. Poseduju veštine koje presecaju mnoga polja - marketing, grafički dizajn, pisanje i programiranje. Prosečna godišnja internacionalna plata: 89.o38 dolara.

Menadžer za društvene mreže

Odgovornost: Strategije za povećanje prisustva brenda i poboljšanje sadržaja na raznim kanalima, kao što su Instagram, Tviter, Fejsbuk, LinkedIn. Prosečna godišnja internacionalna plata: 50.473 dolara.

Video: Golub od milion evra: Evo kako zaboravljeni hobi i u Srbiji može da donese mnogo para

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    Zato nas vlast progoni jer misle da toliko zaradjujemo. Ovo su cifre koje se ostvaruju na Zapadu, ne ovde. Bavim se grafickim dizajnom i animacijom. Jedva preziljavam, nemam registovanu agenciju jer su mi primanja neredovna. Klijenti mi jesu strani ali to su takve stipse da ne poverujes. Zaradim u proseku mesecno trista dolara, to je neki minimalac ovde. I sad drzava trazi da im dam retroaktivno s kamatama pet godina, oko 13000 dolara. Zato smo gotovo svi prestali raditi. Ova drzava je postala neprijatelj svom narodu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke