• 5

Dok je crna odraz moći i vođstva, jednu boju nikako ne bi trebalo da nosite na intervjuu za posao

Među toliko boja i nijansi, jedna se istakla kao totalni promašaj ako imate susret s poslodavcem

  • 5
posao

Foto: Pixabay

Nisu sve boje idealno rešenje ako se spremate za poslovni razgovor s potencijalnim poslodavcem, ali jedna je potpuni promašaj, kažu stručnjaci.

Dok braon boja može ostaviti utisak da ste pasivni, marinsko plava je dobra opcija ako poslujete u nekom kreativnom sektoru, ali zato narandžasta nikad nije dobar izbor.

Nekada nismo ni svesni kako boje mogu uticati na nas, ali i na druge: mogu da smire, razljute, oraspolože. Ali, mogu li vam pomoći da dobijete posao?

Nije važno samo šta vam piše u CV-ju, već i kako ste se obukli. Podrazumeva se da na razgovor za posao ne dolazite u majici na bretele, ili mini-suknji, a isto tako - važne su boje.

Recimo, crna odaje utisak vođstva, crvena je boja moći, plava govori da je osoba koja je nosi timski igrač, siva - znači da promišljate, analizirate, a bela znači da ste organizovana osoba. Zelena, žuta, ljubičasta i narandžasta su odraz kreativnosti, ali poslednju ne bi trebalo da nosite.

Na primer, nisu ni sve boje "prikladne" za svaki razgovor. Ako ste u kreativnoj sferi, posegnite za marinski plavoj, dok bi braon trebalo generalno da izbegavate. Ipak, ne ostavlja tako loš utisak kao narandžasta, za koju je 25% poslodavaca reklo da je odbojna - oni kandidati koji su je nosili, delovali su im neprofesionalno.

Ako "jurite" poziciju u menadžmentu, trebalo bi da odaberete crnu boju, dok je siva "pogodna" za sve industrije.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JAja

    Zaboravite na boje , ponesite plansku kartu od stranke na vlasti !

  • Lejla

    Ma ne nosite ništa...da vide čime raspolažete...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke