Zaposleni kasno shvate da su žrtve mobinga: Ovo su znaci i načini za njegovo prevazilaženje

Loš odnos prema nekom zaposlenom možete imati velike negativne posledice na njegovu sadašnjost, ali i budućnost: kako u privatnom, tako i u profesionalnom smislu

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Dule Krtola
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Pera

    10. februar 2021 | 07:40

    Napustiti firmu? Posao koji volis I koji donosu zaradu? Nikako. Borba po svaku cenu. Ja sam izlozen mobingu godinama, nazivan spijun, sikaniran, preceno batinama, sire se lazi sve zato sto nisam deo ekipe, nisam neradnik i zgubidan sa mentalitetom samoupravljanja I zeljom da radim sto manje a budem placen sto vise. Samo zato sto radim svoj posao po normalnim principima sto druge, gde vecina radi po principu lezi lebe da te jedem, cini nervoznim. Naravno ja znam da sam u pravu, ne dopustam im da me izvedu iz takta nego samo uporan rad i rezultati protiv kojih niko ne moze nista. I to im trljam na nos svakodnevno zbog cega me samo mrze ali se movbing smanjio jer su uvideli da je neuspeo. I obavezno belezite sve sto se desava, dan, cas, sve I to im otvoreno pred njima kazite jer to su sve kukavice posto znaju da mogu da nadrljaju. Onda se ko najvece povuku. Nazalost moral odavno ovde ne postoji i ne nadajte se da ce oni sami prestati, samo jaka borba dok se takva posast ne iskoreni.

  • Natali

    09. februar 2021 | 20:07

    Bila sam izlozena mobingu skoro 4 meseca. Koleginice su me podrzale ,od 31 koleginice 22 su me podrzale za mesto sefa . Ali ona je potegla sve veze i vezice da bi ostala na tom mestu iako nema podrsku kolektiva. Gruba je prema zaposlenima,vice,emocije su ravne nuli. Blatila me na sve nacine kod pretpostavljenih,bila sam izlozena stresu, nisam imala volje da ustanem iz kreveta. Ali nepravda je svugde prisutna tako da sam se nekako pomirila sa tim,ucutala i gledala da budem u drustvu ljudi koji su mi prijali. A inace imam preko 30 godina staza.

  • Dule Krtola

    09. februar 2021 | 18:54

    Kod frustriranih šefova tj osoba mobing očekuješ pre nego Dobar dan