• 0

Da li je vreme da kažemo zbogom vizit kartama? 5 razloga za prelazak na digital

Zoom sastanci su dobrim delom uspeli da zamene kontakt uživo, a odbacivanje "vizitke" odvija se u dva smera: teži se praktičnosti i redukaciji upotrebe papira

  • 0
vizitka

Foto: Pixabay

Popularne "vizitke" koriste se vekovima, mada im se svrha menjala kroz vreme, i nije sve krenulo od biznisa. Ipak, u poslovnom svetu, one su na izvestan način "lična karta". S druge strane, digitalna transformacija uzela je maha i pitanje je vremena kada ćemo vizit kartama reći - zbogom.

Možda je taj trenutak i došao, posebno u doba pandemije. Zoom sastanci su dobrim delom uspeli da zamene kontakt uživo, a odbacivanje "vizitke" odvija se u dva smera: teži se praktičnosti i skladištenju podataka na telefonu ili drugom elektronskom uređaju, dok sa druge strane, redukacija upotrebe papira igra važnu ulogu u očuvanju planete.

Doduše, neke kompanije su otišle korak dalje, kako bi "zadržale" vizit karte. Ne govorimo samo o dizajnu, grafici i vrsti papira, već i o odštampanim USB konektorom, koji se aktivira savijanjem kartice po perforaciji, i NFC modulom.

Ali, kao što je navedeno, kovid-19 je uneo značajne promene na tržište rada. Tako su digitalne "vizitke" zamenile one papirnate, tradicionalne. Dostupne su i razne aplikacije za kreiranje digitalne "vizitke", po svom izboru, a ta usluga je neretko besplatna što je čini atraktivnijom.

5 razloga za opraštanje od "vizitki"

 

1. Za digitalne kartice nije potrebna fizička razmena, putem koje se lakše prenose bakterije. Takođe, ne morate nekoga sresti i biti mu blizu, da biste mu dali svoju "vizitku". To ima svoje prednosti i mane, ali je svakako praktičnije rešenje, u vreme kada su na snazi blokade vezane za putovanja, ali i kada je zdravlje prioritet.

2. Digitalne vizit karte možete podeliti bilo kome, bilo kad. Ova aplikacija vam to omogućava, a svoju "posetnicu" možete poslati i onima koji ne koriste HiHello. Takođe, možete je podeliti tokom Zoom videa.

posao, kolege

Foto: Freepik

3. Digitalne vizit karte se lako "apdejtuju". Svaki put kada promenite posao, dobijete promociju ili promenite mejl, velike su šanse da morate naručiti nove vizit karte. Uštedite novac na ovaj način. Često su digitalne vizit karte besplatne i lako ih je prilagoditi novonastaloj situaciji. Na svoju digitalnu karticu takođe možete dodati bogatije informacije, recimo, video ili lične profile sa društvenih mreža.

4. Modernija opcija "vizitki" je svakako bolje rešenje za planetu. Da li ste znali da se svake godine poseče preko sedam miliona stabala samo za papirnate vizit karte? To je ogroman trošak, posebno imajući u vidu da partneri ili klijenti bace 90% "vizitki". Digitalne kartice ne proizvode otpad i smanjuju ugljenični otisak.

5. Možete koristiti aplikaciju za digitalne "vizitke" da skenirate one od papira. U slučaju da neko pokuša da vam preda papirnatu karticu, ne morate je nužno odbiti. Nekoliko aplikacija za vizit karte imaju ugrađene skenere za njih, zato ljubazno zamolite osobu da podigne svoju karticu, a zatim je pomoću telefona skenirajte. Za razliku od drugih aplikacija za skeniranje, HiHello ima tim ljudi koji verifikuju ljude, kako bi bili sigurni da su informacije pravilno transkribovane, pre nego što se dodaju u vaše kontakte.

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>