• 0

Poznati direktor upozorava da će "ljudi glasati i nogama" oko povratka u kancelarije

"Definitivno ću želeti da radim na daljinu, ako budem mogao, 50% vremena, a ostalih 50% ću dolaziti", kaže šef IT giganta

  • 0
remote work

Foto: Freepik

Velike tehnološke kompanije preispituju svoju politiku povratka na posao jer širenje Delta soja izaziva porast broja zaraženih širom zemlje.

Ove nedelje, Gugl, Fejsbuk i druge kompanije zauzele su čvrst stav u pogledu mandata vakcina, zahtevajući da se svi zaposleni u SAD vakcinišu pre povratka u kancelariju. Ali jedan tehnološki gigant, Majkrosoft, zauzima mnogo manje strog pristup - barem za sada.

"Biće neke kombinacije vakcina, testiranja i izuzetaka u tome", rekao je izvršni direktor Majkrosofta Satja Nedela. "Ako razmišljate o politikama koje neko mora da ima, mora da se prilagodi najboljoj praksi sve tri".

Do sada je u 49 američkih država došlo do povećanja broja slučajeva, što je dovelo do strožih mera u pogledu vakcina. Ranije ove nedelje američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti objavili su nove smernice. Sada preporučuje da svi, bez obzira na svoj status vakcinacije, nose maske u zatvorenom kada su u područjima sa „značajnim“ i „visokim“ prenosom Covid-19.

Redefinisanje povratka na posao

 

Kao i mnoge kompanije, Majkrosoft planira da ima hibridno radno vreme, pri čemu neki zaposleni rade na licu mesta, a drugi rade na daljinu, kada se kancelarije u potpunosti otvore, što je okvirno zakazano za septembar.

"Već smo postavili politiku da do 50% vremena bez pitanja bilo koga, možete raditi od kuće", rekao je Nadela. "A ako su vam potrebni izuzeci, možete pitati svog menadžera i dobiti odobrenje za to. Tako da smo već ugradili prilično fleksibilnosti."

Nedela je rekao da takođe planira da iskoristi politiku hibridnog rada.

- Definitivno ću želeti da radim na daljinu, ako budem mogao, 50% vremena, a ostalih 50% ću doći. Ali želimo da nas više vode suštinske potrebe - rekao je.

Kompanija je uvela niz promena kako bi se prilagodila ovoj novoj radnoj politici, uključujući ažuriranje konferencijskih soba pametnim kamerama, digitalizaciju prodaje korišćenjem Microsoft Teams -a i pružanje personalizovanog sadržaja za obuku svojim zaposlenima.

Problemi sa sagorevanjem na poslu, i mentalnim zdravljem samo su se pojačali tokom ere udaljenog rada, jer su se "sukobili" kućni i poslovni život. To je pitanje koje je postavilo veliki pritisak na menadžere kada je u pitanju identifikovanje znakova upozorenja kod njihovih zaposlenih i utvrđivanje šta mogu učiniti da pomognu, rekao je Nedela.

 

Uprkos stalnom haosu i nejasnoćama koje su nastale usled pandemije Covid-19, Nedela ističe da je naučio mnogo o tome kako vodi, komunicira i povezuje se sa zaposlenima.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>