• 7

Ako vas ovo ne bude motivisalo, ništa neće: Verovatno najbolji govor Stiva Džobsa ikada

Ove godine, čuveni inovator bi proslavio svoj 66. rođendan

  • 7
Steve Jobs, Stiv Džobs

Foto: Profimedia/Getty images

Jedan od najvećih "umova" koji je naša planeta imala i tvorac Epla, Stiv Džobs, ovaj svet je nažalost napustio pre tačno 10 godina (5. oktobra 2011.), ali je za sobom ostavio neizbrisiv trag.

Bio je visoko inteligentan, pravi inovator, ispred svog vremena. O mnogim njegovim javnim nastupima i danas se priča, a ovaj izdvajamo kao poseban. 

Poslušajte kako je govorio Džobs, i sasvim sigurno ćete u njegovim rečima pronaći podstrek da krenete napred u poslu, karijeri, životu generalno. Njegova glavna parola glasila je: "Nikada nemoj prestati da sanjaš".

"Ispričaću vam tri priče iz svog života, samo tri priče", počinje Džobs i nastavlja:

"Prva se tiče povezivanja tačaka. Napustio sam Rid (Reed) koledž posle šest meseci, ali sam još oko godinu i po dana ostao tu, dok se nisam ispisao. Pa, zašto sam to učinio? Počelo je još pre mog rođenja. Moja biološka majka bila je mlada, neudata studentkinja, i odlučila je da me da na usvajanje. Silno je želela da me usvoji neko s fakultetskom diplomom, tako da je sve bilo spremno da me prihvate advokat i njegova supruga."

Ali, ono što je usledilo, priča dalje Džobs, jeste da su oni zapravo želeli da usvoje devojčicu. "Moji roditelji su dobili poziv usred noći, kada im je rečeno: Neočekivano, imamo jednog dečaka za vas. Da li ga želite?".

Rekli su: Naravno.

"Moja biološka majka je kasnije saznala da moji roditelji, kojima me je dala na usvajanje, nemaju taj nivo znanja. Majka nije završila fakultet, a otac nije imao diplomu srednje škole. Odbila je da potpiše finalne papire za usvajanje. To je planirala da uradi tek ako joj moji roditelji obećaju da ću ići na koledž. To je bio početak mog života...".

U videu iznad pogledajte ceo inspirativni govor velikog američkog i svetskog genija.

Video: Milijarder ispisao istoriju: Ovo je iskustvo života. Unity 22 bezbedno sleteo na zemlju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    19. avgust 2021 | 15:09

    To su sve gluposti i to jurenje sna nekog koji je naravno vezan za novac koji su takvi globalisti kakav je on i postavili. Oni vam uredjuju zivote i snove. Vi jurite njihove snove a ne svoje jer ste hipnotisani parama i materijalnim zivotom. Da bi ste danas bili "uspesni" a to se danas meri samo novcem morate biti jako kvaran i zao čovek. Strana ljudi kao ja, gleda uspeh sa druge strane. Ko je takav razumeće me. Pozz

  • Aki

    19. avgust 2021 | 15:11

    To su najveci zlikovci proslog i ovog veka koji su unistili sve zbog cega smo bili srecni i ostavili nam samo secanja i nostalgiju kako nam je bilo...

  • As

    19. avgust 2021 | 15:03

    Laka mu crna zemlja, ali bio je los covek

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>