• 1

Danska kraljica našla novi posao u 81. godini: Iznenadiće vas ko joj je "poslodavac"

Margareta II rođena je u Kopenhagenu 16. aprila 1940. godine, a poznata je i kao poliglota, vrsni prevodilac i fenomenalna slikarka

  • 1
Danska kraljica Margareta Foto: Tanjug/AP

Pre nekoliko dana desilo se nešto, možda vrlo neobično u svetu filmu, a to je činjenica da je dansku kraljicu Margaretu II - radno angažovao Netflix.

Prema pisanju Gardijana, ali i ostalih medija, ova osamdesetjednogodišnja dama radiće kao scenograf za predstojeći Netfliksov film, čija će se radnja bazirati na romanu Karen Bliksen.

Romantičnu fantaziju Ehrengard, smeštenu u kraljevstvo iz bajke Babenhauzen, režiraće Bil August, poznati danski reditelj čiji je film "Pele osvajač" 1988. godine osvojio Zlatnu palmu i Oskara za najbolji film na stranom jeziku. Osim toga, za "Najbolje namere" August je nedavno dobio drugu Zlatnu palmu.

Danska kraljica je na presto stupila davne 1972. godine, a inače je vrhovni komandant odbrambenih snaga zemlje, takođe može da se pohvali umetničkom karijerom.

Naime, crtala je ilustracije za danska izdanja romana Gospodar prstenova, a svoje radove je izlagala u raznim galerijama, uključujući Muzej moderne umetnosti Arken u Ishoju kod Kopenhagena. Radila je i kao dizajner produkcije za fantastičnu bajku iz 2009. godine - "Divlji labudovi", i za kratku filmsku adaptaciju Snežne kraljice, Hansa Kristijana Andersena iz 2000.

Rođena je u Kopenhagenu 16. aprila 1940. godine, kao ćerka Fridriha IX i princeze Ingrid od Švedske. Studirala je praistorijsku arheologiju, politikologiju i ekonomiju na prestižnim univerzitetima Kembridž i Sorbona. Posebno je zanimljivo da Margareta II perfektno govori danski, francuski, švedski, engleski i nemački jezik.

Takođe, navodi se da fenomenalno slika i da je odličan prevodilac. Pomenuto Netflix-ovo ostvarenje trebalo bi da bude završeno do 2023. godine.

Video: Ciprijani: Uvek je dobro širiti se na mesta koja volite

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>