• 24

Vratila se s porodiljskog i pitala šefa da radi kraće, ovo je epilog: "Ne živimo u 1971, već u 2021"

Kada je htela da se vrati na posao nakon porodiljskog odsustva, pitala je šefa da li može da radi kraće radno vreme, odnosno 4 dana nedeljeno, i da s poslom završi u 17 sati, a ovaj odgovor je dobila

 • 24
rad od kuće, mama i dete

Foto: Unsplash

Alis Tompson je htela da radi skraćeno, kako bi imala vremena da ode po dete u vrtić, ali je na kraju ipak dala otkaz. Šta se desilo?

Radila je kao agent za nekretnine, a naposletku potrošila desetine hiljada funti sudeći se sa bivšim poslodavcem. Ipak, tribunal je presudio u njemu korist i dodelio joj 185.000 funti odštete, a Tompson je za BBC rekla da je "ovaj put bio "dug i iscrpljujuć".

Prema presudi, navodi se da je Britanka pretrpela indirektnu polnu diskriminaciju kada je kompanija odbila da razmotri njen zahtev za skraćenim radnim vremenom. Inače je radila za oblast centralnog Londona i bila je veoma uspešna u svom poslu.

Možemo to da zaključimo i na osnovu toga da je 2020. bila plodonosna za tržište nekretnina, a trend se nastavio i tokom 2021. godine. Inače, ova mlada mama dodaje da je to okruženje kojim tipično "vladaju" muškarci, te da je ona naporno radila kako bi izgradila imidž.

Kada je htela da se vrati na posao nakon porodiljskog odsustva, pitala je šefa da li može da radi kraće radno vreme, odnosno 4 dana nedeljeno, i da s poslom završi u 17 sati, umesto u 18 časova, kako bi stigla da pokupi ćerku iz jaslica. Njen zahtev je odbijen.

Kaže da su u firmi bili zatvoreni i za sve druge predloge, da nijedna ideja nije razmatrana, te joj nije preostalo ništa drugo nego da da otkaz.

"Kako da majke imaju i karijeru i porodicu? Ovo je 2021, a ne 1971. godina", rekla je Alis.

Da li ste imali slična iskustva?

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Vratiće se rode

  A zašto bar jednom do sada nije napravljen ni jedan jedini tekst o mukama poslodavac sa nesavesnih radnicima...

  6
  2

  Podelite komentar

 • Ana

  Niko ne spominje male firme korektne gde porodilja 7 dana pre polaska na rad posalje Email da ipak ona ne bi radila i ostavi poslodavca bez radnika. Ljudski obraz se gleda i kod radnika i kod poslodavca. Bog sve vidi i sve vraća.

  7
  0

  Podelite komentar

 • Miloje

  Kad bi imale muza mogle bi da podele obaveze. Ove samohrane moraju da trpe posledice.

  10
  6

  Podelite komentar

Google preporuke