• 0

Ove firme su "najpogodnije" za žene u vreme pandemije: Ali, šta ako ne možete da radite na daljinu?

Činjenica je i da su se žene tokom pandemije suočile s brojnim preprekama, dok su pokušavale da "žongliraju" između karijere i porodice

  • 0
pas, kuče, posao, devojka i ljubimac na poslu Foto: Shutterstock

Možda vas iznenadi ovaj podatak, ali šest od 10 najboljih kompanija za rad žena u SAD, trenutno posluje u tehnološkom sektoru.

To je pokazalo najnovije istraživanje, gde se dodaje da je IBM "najpogodniji" za zaposlene žene, prenosi Blumberg. Listu je sastavila platforma Comparably, u periodu od novembra 2020. do novembra ove godine, na osnovu iskustva ženskih korisnika.

Posle IBM-a slede i poznate kompanije Adobe Inc, HubSpot, Inc., Medallia Inc., onda Microsoft, The Knot Worldwide Inc.

Činjenica je i da su se žene tokom pandemije suočile s brojnim preprekama, dok su pokušavale da "žongliraju" između karijere i porodice. Škole su u SAD bile dugo zatvorene, te su nastale i dodatne "obaveze" oko dece, a slično je bilo širom sveta.

U tekstu se dalje dodaje da, recimo, Afroamerikanke Latinoamerikanke pretežno rade u zdravstvu, ugostiteljstvu i obrazovanju, i često na poslovima gde je rad na daljinu težak ili nemoguć.

Stoga su mnoge od njih bile primorane da napuste posao, i deo su tzv. fenomena "Velika ostavka". Stvari je dodatno zakomplikovao omikron.

Napominje se i da je broj otvorenih radnih mesta u SAD u oktobru skočio na rekordni nivo.

Video: Da li karijera može biti neuspešna? Gde grešimo dok je gradimo u Srbiji?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>