• 0

Motivacija je ključ uspeha: Metode koje sigurno niste probali, jer mnogi pogrešno tumače "cilj"

Pandemija je dodatno naštetila radnicima, naročito onima koji su slabije plaćeni, imaju niže obrazovanje ili dolaze iz siromašnijih zemalja, te je u svemu tome teško naći šansu za lični i profesionalni rast, ali ne i nemoguće

  • 0
Mačka, lav, skriveni potencijal

Foto: Shutterstock

Kako se definiše samomotivacija? Kao lična želja koja vas vodi da postavite vredne ciljeve i da se usredsredite na njih, posvetite im se i krenete ka njima, uprkos preprekama.

Zvuči jednostavno, zar ne? Ali, ispostavlja se da u praksi baš i nije tako, budući da mnogo ljudi, pre svega zaposlenih, ima problem s pronalaženjem motivacije.

Taj problem se, prirodno, češće javlja kod osoba koje rade posao koji ne vole/van svoje struke/za malu platu, itd.

Motivacija ima 4 dela

Ako nemate problem sa samomotivacijom, i uspešni ste u poslu, onda znate koliko je ova tema bitna. Posebno u današnjem društvu kada je tržište rada često "surovo". MOR donosi pesimističnu procenu da će u 2022. oko 200 miliona ljudi ostati bez posla, a to znači bez prihoda.

Sama pandemija je dodatno naštetila radnicima, naročito onima koji su slabije plaćeni, imaju niže obrazovanje ili dolaze iz siromašnijih zemalja.

1. Postavite cilj, a ne sredstvo za postizanje cilja. Ako vas težnja ka cilju ne uzbuđuje, verovatno tražite sredstvo za njegovo ostvarivanje: npr. to bi bilo pronalaženje parking mesta u gužvi, dok je cilj kupovina specijalnog poklona za voljenu osobu. Dakle, imajte na umu svoju krajnju destinaciju.

Nova godina 2022 planovi uspeh

Foto: Shutterstock

2. Postavite tzv. SMART ciljeve, što u ovom slučaju ne znači "pametne". SMART označava termine specific, measurable, attainable, relevant i time-bound, a u prevodu na srpski jezik - specifično, merljivo, dostižno (ni previše lako ni preteško), relevantno i vremenski ograničeno. Dakle, tumačeći po našem jeziku, to bi bili SMDRV ciljevi.

Umesto da kažete "Želim da smršam", navedite koliko kilograma i za koliko meseci; kao i to kako planirate da ostvarite svoj cilj. Takođe, ciljevi ne treba da budu nametnuti.

3. Postavite podsticaje, koji su poput "mini ciljeva", i povećavaju motivaciju. Međutim, oni ponekad potkopavaju prvobitni cilj (npr. učite/radite nešto samo da biste jeli čokoladu). Štaviše, neizvesni podsticaji (npr. 20 ili 40 minuta za igranje video igrica, nasumično odabrani) - potencijalno su motivativniji od određenih (uvek 30 minuta).

4. Koristite unutrašnju motivaciju. Da biste motivisali sebe, sledite intrinzično motivišuće ciljeve, tj. inherentno korisne i prijatne aktivnosti (npr. posao koji volite; vežba u kojoj uživate), a ne sredstvo za postizanje nekog drugog cilja (npr. džogirate da izgubite težinu, a pritom ne podnosite džogiranje).

Video: Kako lečiti simptome i uzroke izgaranja na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke