• 10

"Smena 14 sati, plata 40.000 RSD, bez struje i toaleta. Okrenuo sam se i otišao, ovo nije normalno"

Jedan radnik je na Reddit-u podelio svoje loše iskustvo, nakon prvog dana na novom poslu

 • 10
STOP, biznismen

Foto: Shutterstock

Situacija na tržištu rada je sve napetija: u nekim razvijenijim zemljama gde je izraženija borba za talente - poslodavci sve više prave kompromise, ali se kod nas stvari ne menjaju tim tempom.

Barem kada govorimo o nekim profesijama, mahom onim slabije plaćenim, koje ne iziskuju visok nivo obrazovanja, iskustva, referenci i generalno kvalifikacija.

Na mreži Reddit je nedavno objavljen jedan zanimljiv post, i mada se ne navodi u samom postu o kom radnom mestu je tačno reč, to donekle možemo zaključiti. Sve u svemu, jedan radnik je podelio svoje loše iskustvo, nakon prvog dana na novom poslu.

Kako je naveo, došao je prvi dan na posao, gde je trebalo da provodi 14 sati dnevno za platu od oko 40.000 dinara.

"Okrenuo sam se i pozdravio sve jer ovo nije normalno, kako poslodavac očekuje uopšte da se u ovoj samici radi. Bez wc, bez struje ili bilo čega", dodao je.

Prikazana je fotografija navodnog radnog mesta, tj. konkretnog prostora, a objava do sada ima više od 120 komentara. Jedan od njih glasi: "pa šta je posao? gledač zida? sedač na stolici?".

Korisnik Reddit-a koji je postavio objavu je dao odgovor na to pitanje: "Na intervjuu kad sam bio u pregovorima je bilo obezbeđenje. U praksi kad sam otišao prvi dan, evo šta me je sačekalo", napisao je.

Video: Počinje podcast sa Anom i Vesnom - Kako si na poslu?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Petar

  17. februar 2022 | 13:15

  Tzv. poslodavci najsurovji su u Srbiji.Nema razike bili ovi dovučeni iz vana ili domaći za koje bi se moglo reći da su najgori,najsuroviji i retko pokvareni.

  46
  2

  Podelite komentar

 • Map

  17. februar 2022 | 13:47

  Dovoljno je reći kad poslodavac napise rešenje o radnom odnosu i bez i malo srama i morala stavi da je naknada za regres i topli obrok za mesec dana 1 dinar,da jedan dinar

  39
  3

  Podelite komentar

 • Neko

  17. februar 2022 | 15:40

  Poslodavci bi bili najsrecniji da im radis za dzabe,svi gladni i prokleti...

  38
  0

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>