• 3

Zaradite u komšiluku kao u prestižnim evropskim destinacijama

Vodeći turistički poslodavac u Hrvatskoj povećava plate, unapređuje uslove i TRAŽI RADNIKE

  • 3
Valamar Foto: Domagoj Kunić

Zainteresovane za rad u hotelima, kampovima i letovalištima Valamar, najveće turističke kompanije u Hrvatskoj, od ove godine očekuju viša zarada i brojne pogodnosti i programi, sa ciljem unapređenja zadovoljstva zaposlenih. Traže se kuvari, konobari, kućni majstori, recepcionari, sobarice i pomoćno kuhinjsko osoblje, a prijave su otvorene i za radnike iz Srbije.

Poboljšanje uslova je moguće zahvaljujući dogovoru koji je Valamar ove godine postigao sa socijalnim partnerima, kako bi se prelazak Hrvatske na evro kao zvaničnu valutu izvršio što kvalitetnije i kako bi se uslovi rada u turizmu približili onima u vodećim evropskim destinacijama. Time je vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj ponovo podigla lestvicu i pokazala zbog čega je proglašena TOP poslodavcem u ovoj oblasti već dugi niz godina.

Plate za stručna zanimanja, poput kuvara, konobara i recepcionara se podižu prosečno za 14 odsto, te će iznositi mesečno između 1.000 i 1.600 evra neto. Takođe, povećava se i garancija minimalnih neto primanja za sobarice i pomoćno kuhinjsko osoblje na mesečni iznos od 750 do 1.100 evra neto.

Valamar Foto: Domagoj Kunić

Kako navode iz Valamara, radnici iz Srbije su tradicionalno deo tima i pozivaju ih da se i ove godine prijave. Valamar posluje na osam lokacija u Hrvatskoj, od Istre do Dubrovnika, i zapošljava više od 7.000 ljudi. Ove godine će se nastaviti s povećanjem broja zaposlenih koji će imati celogodišnji posao i primanja, a u planu je da se na kraju turističke sezone ponudi dodatnih 400 ugovora na neodređeno, kao i 1.000 ugovora za stalne sezonce.

Nastavlja se i sa programima nagrađivanja izvrsnosti, kroz koje su prošle godine zaposlenima isplaćene nagrade u okviru programa "13. i 14. plata" u iznosu do 1.500 evra neto, u zavisnosti od toga koliko su dugo i uspešno radili.

Za ovu sezonu kreirani su i dodatni programi kojima je cilj poboljšanje zadovoljstva i odnosa zaposlenih prema poslu. Programom "Flexi posao" se radnicima u hotelima, kampovima i letovalištima omogućavaju dva slobodna dana u nedelji, pruža mogućnost rada u jednoj smeni, kao i prilagođavanje radnih obaveza u cilju što bolje ravnoteže između privatnog i poslovnog života.

Valamar Foto: Domagoj Kunić

Programom "Živi destinaciju", namenjenog onima koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske kao i iz inostranstva, osim kvalitetnog smeštaja i ishrane, omogućavaju se i popusti na više od trista prodajnih mesta. Ujedno, omogućava im se da uživaju u izletima, sportskim aktivnostima i drugim kvalitetnim sadržajima kako bi bolje upoznali destinaciju i kvalitetno se provodili van radnog vremena.

Valamar je prepoznat po kvalitetu usluge koju pružaju njegovi zaposleni, na koje je kompanija posebno ponosna. U znak zahvalnosti, kompanija je prošle godine nagradila najzaslužnije i najvernije radnike. Programi nagrađivanja će se nastaviti i ove godine i uključivaće i nove članove tima. Konkursi za zapošljavanje su već otvoreni, a svi zainteresovani za rad u Valamaru mogu se prijaviti putem linka.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    8. april 2022 | 11:23

    Isto toliko ako su stručni ali ladno mogu da zarade u Bg...

  • T N

    8. april 2022 | 10:38

    Treba tu dodati i povrat poreza na zarade. I kod nas bi to trebalo uvesti, ne moramo za osrednjim ekonomijama kasniti dvadeset godina.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>