• 4

Povratak u ofis bi mogao da košta: 3 ključna rashoda zbog kojih radnici ostaju kod kuće

Istraživanje pokazuje da hibridni rad štedi zaposlenima u jugoistočnoj Aziji oko 144 dolara nedeljno

  • 4
selidba, kutija, useljenje, stvari, kancelarija, posao, otkaz

Foto: Shutterstock

Hibridni radni aranžmani su danas popularni iz mnogo razloga, a jedan od njih je taj što radnicima mogu uštedeti hiljade evra/dolara svake godine.

Novo istraživanje tehnološkog konglomerata Cisco — koje je ove godine sprovedeno među više od 6.000 ispitanika iz Singapura, Malezije, Indonezije, Tajlanda, Vijetnama i sa Filipina — pokazuje da je 86% radnika uštedelo novac radeći delimično od kuće u protekloj godini.

Prosečna ušteda dostigla je više od 7.500 dolara godišnje, a 85% ispitanika je reklo kako veruje da mogu održati ove uštede na duži rok - kroz hibridne rasporede u poslu. Možda je to razlog zašto je "samo 5% reklo da želi da se u potpunosti vrati u kancelariju", rečeno je iz kompanije.

Prema Cisco-u, tri najveća domena u kojima su hibridni radnici uštedeli novac jesu: putovanje do/sa posla, hrana i društveni događaji. Oko 88% ispitanika kaže da im hibridni rad donosi uštedu u kontekstu goriva i drugih troškova vezanih za transport, dok je 75% reklo da troši manje na hranu i zabavu, piše CNBC.

Pored toga, 60% ispitanika otkriva da su uštedeli na načinu života posle posla i kada je reč o društvenim aktivnostima. "Pre pandemije, izlazili biste sa prijateljima (posle posla), gledali biste film, išli na piće. Sa pandemijom, svi smo postali veoma oprezni", rekao je jedan od lidera iz ove kompanije, za azijski region.

Istraživanje pokazuje da hibridni rad štedi zaposlenima u jugoistočnoj Aziji oko 144 dolara nedeljno. Anketa je pokazala da bi skoro 3 od 4 ispitanika uzelo u obzir ove uštede kada razmišljaju o promeni posla. Ali, istaklo se još nešto...

Ljubav, partneri, pas, ljubimac, veza

Foto: Shutterstock

Veliki procenat ljudi je tokom perioda karantina dobio kućne ljubimce da im prave društvo, pa je zanimljivo kako im je sada izazov da pronađu način da se brinu o njima dok su na poslu.

Nedavni izveštaj Rovera, onlajn tržišta za kućne ljubimce, otkrio je da briga o kućnim ljubimcima postaje sve skuplja. Više od 70% vlasnika kućnih ljubimaca potrošilo je više na hranu, poslastice, igračke i posete veterinaru od početka ove godine, a 73% brine da će cene nastaviti da rastu.

Video: Braća su hobi pretvorila u biznis: Zajedno nemaju ni 18 godina, a već zarađuju ozbiljnu lovu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>