• 0
 ≫ 

Zaboravite na LinkedIn, ovde se sada traži posao: U samo 7 dana dobio 20 poziva za intervju

 ≫ 

Slack Technologies, ​​koji je u vlasništvu Salesforce kompanije, kaže da ne zna koliko grupa za umrežavanje postoji na platformi, a popularnost samo raste...

  • 0
posao, karijera Foto: Profimedia

Dugo tražite posao, a ne pronalazite ga? Možda niste na pravom mestu.

Naime, prema pisanju WSJ-a, jedna platforma bi mogla biti "novi LinkedIn", a to je Slack. U Srbiji, generalno, malo ljudi zna za Slack i još manji broj ga koristi.

Kompanije su prihvatile Slack kako bi ubrzale komunikaciju u kancelariji, a sada radnici koriste ovu alatku za razmenu poruka da ubrzaju traženje posla. Ona omogućava timovima i celoj radnoj snazi da "trguje" informacijama – i to je jedan od razloga zašto je njegova upotreba porasla sa porastom rada na daljinu.

Slack je takođe dobro mesto za nezavisne kanale, odnosno za ljude koji ne rade zajedno, ali žele da se povežu i umreže. Recimo, Klark Baron je tako, preko grupe Cybersecurity Marketing Society sa Slack-a, koja je pokrenuta 2020, pronašao posao u marketingu vrlo brzo.

Podneo je zahtev da se pridruži Slack kanalu nakon što su ga kontakti iz posla upoznali s tim. Pre nego što je "pušten" u grupu, jedan od članova grupe je hvalio svoje iskustvo na kanalu i označio da traži posao. U roku od nedelju dana nakon što se pridružio grupi, Baron je primio oko 20 poziva za intervjue i uvodne razgovore za posao.

Slack Technologies, ​​koji je u vlasništvu Salesforce kompanije, kaže da ne zna koliko grupa za umrežavanje postoji na platformi, ali je pretraga pronašla kanale za umrežavanje za profesionalce u tehnologiji, ljudskim resursima, prodaji, regrutovanju i drugim poljima.

Jedna Slack grupa, Blacks in Technology, procenjuje da je okupila blizu 8.000 članova od kada je počela pre oko sedam godina — uključujući otprilike 3.000 u poslednje dve godine.

Mnogi Slack forumi uključuju prava imena članova i radna mesta, a arhiva javnih grupnih razgovora dostupna je i pretraživa svim korisnicima. Članovi mogu privatno slati jedni drugima poruke, a kandidati za posao se povezuju sa menadžerima za zapošljavanje.

Video: Dr Katarina Bajec o tome koliko je san važan za posao: Sat manje sna, traži 4 dana da to nivelišemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>