• 0
 ≫ 

Stalno mislite da je problem u vama ili mnogo brinete? To je "kamen spoticanja" za uspešnu karijeru

 ≫ 

Situacija je posebno alarmantna otkako je nastupila korona, te mnogi više ne znaju kako da se "ponašaju" na radnom mestu, kao ni u kom će pravcu ići njihova karijera

  • 0
posao, karijera

Foto: Freepik

Neke navike troše previše intelektualnog resursa, što može dovesti do nedostatka kapaciteta za promišljanje ili obavljanje zadataka.

Takav ishod nesumnjivo može uticati na vaš posao, svakodnevne obaveze i izazove koji vam predstoje. Situacija je posebno alarmantna otkako je nastupila korona, te mnogi više ne znaju kako da se "ponašaju" na radnom mestu, kao ni u kom će pravcu ići njihova karijera.

Ovo je 5 obrazaca delovanja koji mogu uticati na vaš poslovni uspeh, i kojih bi trebalo da se rešite što pre.

Osećanje krivice

Da li stalno imate utisak da ste za nešto krivi i da se nekome izvinjavate, i kada to objektivno nije tako? Normalno je da osećate krivicu s vremena na vreme, ali ako je taj utisak konstantan i širi se, može vas omesti u obavljanju svakodnevnih zadataka, jer remeti fokus i misli; jednostavno vas blokira.

Kukanje bez efekta

Umesto da se stalno žalite porodici, prijateljima ili kolegama - o stvarima vezanim za posao ili, recimo, napredovanje, probajte da svoj stav iznesete nadređenom, odnosno onome od koga zavisi vaša situacija ili ko bi mogao da vam reši problem. Kukanje "u prazno" vam možda daje malo oduška, ali na duže staze nećete rešiti problem, odnosno vrtećete se u začaranom krugu. To će vam neminovno oduzeti mnogo energije.

Mobing, depresija , stres posao

Foto-ilustracija: Shutterstock

Neko vas je odbio, pa šta?

Bilo da je to poslovna ponuda ili dejt, nemojte očajavati. Kada nas neko odbije, to stvara značajnu emotivnu bol, a ona potom utiče na naše raspoloženje i promišljanje. Takođe, vodi do toga da preterano preispitujemo sebe, svoju vrednost, samopouzdanje.

Briga

Ovo osećanje i te kako može da naškodi vašem duhu, raspoloženju pa i kognitivnim sposobnostima, a da toga niste ni svesni. Nije dobro ni da trpite, kažite šta vas muči, pričajte o problemima i probajte da nađete balans u svakom danu.

Zamišljenost

Često "odlutate", osećate pritisak, gubite fokus i koncentraciju? To se često dešava kada u glavi ponavljamo neke događaje iz prošlosti, neke stresne situacije (raskid, razvod, otkaz, svađa). Ono što pomaže u ovom slučaju jeste treniranje, šetnja, boravak u prirodi, čitanje, preusmeravanje misli, racionalizacija događaja.

Video: Glumica Bojana Grabovac o tajnama iza kamere: Kakav je posao umetnika, a kakav biznismena

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>