• 0

"Od prvog koraka do uspeha": Kako su neki startapi uspeli u Srbiji, a neki drugi ne

Jedan od ciljeva konferencije je da motiviše mlade ljude da se usude da ostvare svoje poslovne snove i ambicije

  • 0
Original Boost, fondacija Novak Đoković

Foto: Telegraf

Oni koji tek osnivaju startape, ne bi trebalo odmah da gledaju profit, već način na koju će ideju sprovesti do kraja.

To je jedan od najvažnijih lekcija koje su danas podelili osnivači nekoliko kompanija, od kojih neki traju već deceniju. Kako kažu, oni nisu polazili uz ugla kapitala, već su imali viziju koju su želeli da ostvare.

Svoja iskustva dele u toku konferencije Original Boost koja ima za cilj da predstavi vrednosti i ideje koje dolaze sa ovih prostora, kao i uspešne preduzetnike koji su razvili svoje kompanije i proizvode. Tako, njihove mlade kolege imaju priliku da saslušaju neka od najznačajnijih preduzetničkih imena i firmi iz Srbije. 

Kroz nekoliko panela, prisutni mogu da steknu znanja o osnivanju startapa od početka do kraja, ali i da čuju sa kakvim su se problemima preduzetnici susretali na samom počektu, kao i da dobiju odgovore na svoja pitanja.

Na prvom panelu predstavljeni su Tech startapi koji su objasnili svoj razvoj "od prvog koraka do uspeha". Govorili su Miloš Milisavljević izvršni direktor Strawberry Energy i board member Srpske asocijacije menadžera, Vitomir Jevremović osnivač i  izvršni direktor VR-All-Art, Mirko Topalski izvršni direktor Playrix, MBTR Ventures i Milica Đurić Jovičić direktorka Fonda za nauku, Branko Milutinović iz Nordeusa.

Direktorka Fonda za nauku istakla je da se uskoro završava projekat "Promis" koji je počeo 2020. godine i  koji je okupio 59 ideja, u koje je uloženo po 200.000 evra.

- Za nekoliko meseci će biti predstavljeni rezultati - rekla je Jovičićeva.

Pored panela i keynote predavanja, uporedo se održane i radionice, na kojima su prisutni mogli da nauče od stručnjaka kako da razviju biznis plan, strategije komunikacije, važnost networkinga, kao i da prođu kroz validaciju svoje ideje, kako bi videli da li ona može postati unosan biznis.

U okviru konferencije održan je i startup pitch gde su timovi predvođeni ženama stručnom žiriju predstavili svoje biznis ideje, a najbolja će dobiti finansijsku podršku Fondacije Novak Đoković.

Video: Daniel Akerman meri sreću i zadovoljstvo radnika: Ovako će izgledati Balkan u narednih 5 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>