• 0

Želite posao u Eplu? Kuk poručuje: "Nema glupih pitanja, a jedna veština je ispred svih"

Šef moćne tehnološke kompanije nedavno je posetio Univerzitet Federiko II u Napulju, gde je govorio o karijeri i zaposlenima u Eplu

  • 0

Ako ste se pitali šta od veština i znanja treba da posedujete kako biste radili u Eplu, možda vam ovaj tekst donosi prave odgovore.

Za početak treba da znate da šef kompanije, Tim Kuk, ne provodi vreme pregledajući radne biografije kandidata – ali u svom 11-godišnjem stažu u Eplu, na funkciji izvršnog direktora, utvrdio je šta je potrebno da bi kompanija napredovala.

Na ceremoniji otvaranja Univerziteta u Napulju, Federiko II, početkom oktobra, Kuk je diplomcima sa tog univerziteta rekao kako je primetio da uspeh Epla zavisi od njegove kulture i od toga koga zapošljava.

Na primer, kompanija obično traži zaposlene sa četiri zajedničke veštine, a to su:

  • sposobnost za saradnju
  • kreativnost
  • radoznalost
  • stručnost

- To je bila veoma dobra formula za nas - rekao je Kuk, napominjući da te osobine takođe doprinose ambicioznoj, ali podržavajućoj kulturi radnog mesta. "Nije kao da neko ode u ćošak ili ormar i shvati kako da izgradi tehnologiju] sam", istakao je prvi čovek američke kompanije.

Kako dalje piše CNBC, dok je govorio, činilo se da je rangirao skupove veština tim redosledom. Kaže da razlog - zašto je saradnja toliko važna - leži u tome što kombinuje sve tri druge veštine.

- Tražimo... Osnovni osećaj da će, ako podelim svoju ideju sa vama, ta ideja rasti, postati veća i biti bolja. I taj [partnerski] proces je način na koji Epl stvara proizvode. Taj osećaj timskog rada daje kreativnost i radoznalost, jer su sva tri potrebna za pokretanje novih ili poboljšanje starih ideja - rekao je Kuk.

"Tražimo ljude koji misle drugačije – koji mogu da gledaju na problem i da ne budu uhvaćeni u dogmi o tome kako je taj problem oduvek [rešen]. To je kliše, ali nema glupih pitanja. Neverovatno je kada neko počne da postavlja pitanja kao što bi to radilo dete."

Video: Jelena Radonjić je prvi posao imala u Japanu, danas je saradnik Forbsa: Ovo su top veštine za uspeh

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>