• 13

Jovana od gazde dobila auto, pa otkrila šta je dao kolegama: Uslov za nagradu je da izdrže od slave do slave

Njihov poklon je mnogo, mnogo jeftiniji

  • 13
kuvarica jovana, jovana janković, ivica cvetković Ilustracija: Telegraf.rs

O Ivici Cvetkoviću, vlasniku lokala u Vranju, još dugo će se pričati, a ako bi se prijavio za "poslodavca godine", verovatno bi ušao u najuži krug.

Kako je Telegraf Biznis već pisao, ovaj Vranjac je za deset godina rada i vernosti poklonio svojoj kuvarici Jovani "bubu". I ne samo da je nju umalo rasplakao, već je dotakao celu Srbiju.

Sve se odigralo 8. novembra, a Jovana je već stigla da svog novog mezimca provoza i do Makedonije. Naime, kako nam priča Jovana, Ivica svake godine radniku koji izdrži tempo od slave do slave, za godinu dana pokloni sat. Pitali smo je da li je zaista taj posao toliko težak.

- Bogami jeste, ja uvek kažem da morate da volite ovaj posao da biste ga radili. Ako ga ne volite ne možete da radite duže od tri godine. Mitrovdan, 8. novembar, je slava restorana. Ko izdrži od Mitrovdana do Mitrovdana, odnosno godinu dana u kontinuitetu, dobije sat u vrednosti od 50 do 100 evra - priča Jovana.

Inače, Jovana je druga radnica koja je izdržala u restoranu deceniju, a njen kolega je za svoju desetogodišnjicu od Ivice dobio novac za kuću.

- Kolega je trebalo da se ženi, renovirao je kuću i trebao mu je novac, pa mu je Ivica pomogao - ispričala nam je Jovana.

Kako nam je Cvetković ranije ispričao, odlučio je da Jovanin poklon bude automobil, jer je skoro položila vozački ispit.

- Razmišljao sam se šta da joj poklonim za deset godina rada, prvo sam hteo novac, ali mi svi to potrošimo i ne ostane nam nikakva uspomena. Onda sam se setio da je nedavno položila i da nema automobil, te sam joj kupio bubu, pravi ženski automobil koji će joj ostati kao uspomena, služiće joj i baš ide nekako uz nju - rekao je tada za Telegraf Biznis Ivica.

Jovana je nešto znala, ali ne sve.

- Ja sam saznala da će mi kupiti automobil, ali nisam znala koji. Kada sam izlazila iz lokala, oči su mi bile zatvorene, a onda sam videla automobil mojih snova. Skoro sam položila i dobila sam auto koji sam želela i koji ide uz mene i moj karakter, ma fenomenalno. Moram da kažem da Ivica nije samo moj poslodavac, već i veliki prijatelj. Hvala mu na svemu - ispričala nam je Jovana.

Dodala je i da je sledeća destinacija do koje će vranjanska buba stići - Grčka, ali dogodine.

Video: Zoran je poslednji obućar u Bogatiću: Za mlade je ovo prljav posao, a pare su male

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevolja

    12. novembar 2022 | 15:18

    Ne kaze se gazda nego Poslodavac. Robovlasnistvo je odavno iskorenjeno. Valjda

  • Ivica

    12. novembar 2022 | 14:21

    Joj imenjače moj svaka ti čast,izvinjavam se pojedinim vranjancima jer sam mislio da su škrtice.Čoveče dobri ti si sve demantovao o tvrdičluku južnjaka,naklon do poda.

  • sss

    12. novembar 2022 | 14:03

    Ziv bio 100 godina dobri covece!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>