• 0

Bila je producent i novinar u vodećoj svetskoj kući: "Sve sam odbacila, sad živim punim plućima"

Sioban Danijels je imala 60 godina kada je napravila radikalni potez u životu

  • 0
kamper Foto: shutterstock.com

Sioban Danijels (63) je nekada radila kao reporter za BBC, a onda je odlučila da preseče iz korena: ostavila je svoju karijeru, kao i stan u kojem je živela, i upustila se u novu avanturu.

Bilo je to pre tri godine, a sada kaže da je "srećnija nego ikada", te da se od tada nije osvrtala nazad.

Sioban je, naime, zamenila svoj stan u Kentu za kamp kućicu vrednu 40.000 funti, ili oko 46.000 evra. 

Odrekla se većeg dela svoje imovine u korist, kako kaže, jednostavnijeg života. Nakon ove ogromne promene u načinu života, ona sada uživa u putovanjima po Velikoj Britaniji, volontira i upoznaje sela širom zemlje, putujući u svom novom domu kojem je dala neobičan nadimak - Dora The Explorer iliti Dora, istraživač.

Sioban Danijels je, inače, samohrana majka jednog deteta, sada već 32-godišnje Semi. Radila je za BBC East, ali se pred kraj karijere, ipak, odlučila za nekonvencionalniji način penzionisanja.

Naravno, ta odluka nije došla "iz vedra neba". Naime, u svojim 50-im, u periodu menopauze, Britanka je imala probleme sa mentalnim zdravljem. Za Gardijan kaže da je, živeći ovako, "pronašla slobodu".

- Osećala sam se anksiozno, razdražljivo, bila sam ljuta na ceo svet - kaže Sioban, i dodaje da se "osećala izgubljeno" na svom nekadašnjem poslu, gde je bila u ulozi  reportera i producenta, piše Mirror.

Ipak, pre nego ponovo "pronađe sebe", nego stvari su morale da se slože. Najpre, nije mogla doneti ovako radikalnu odluku dok joj ćerka nije odrasla. Ipak, znala je da mora napraviti promenu nakon što je prošla kroz mračni period u svojim 50-im.

Piknik, priroda Foto: Shutterstock

Konačna odluka je "pala" nakon što je Sioban zadesila još teža situacija: preminule su joj majka i najstarija sestra. Tada je osetila da je prinuđena da krene u veliku životnu transformaciju. Imala je 60 godina.

Trenutno je posvećena kampanji koja se bori protiv ejdžizma (diskriminacije/stereotipa na osnovu godina) i vodi blog koji nudi savete drugim ženama, vezano za to kako da naprave promenu u životu - u kasnijem dobu.

Bivša novinarka je svojim pratiocima na Instagramu rekla kako voli posao na farmi, te prikazala kako izgleda kuća u joj danas živi: ima tuš, ploču za kuvanje i frižider sa zamrzivačem, a opremljena je čak i barom.

Kaže kako se odrekla svega da bi živela u kućici na točkove i da sada ne plaća račune.

Objavila je i knjigu "Retirement Rebel", u kojoj detaljno opisuje svoje vreme provedeno na putovanjima širom Britanije.

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>