• 1

Da li stvarno radite osam sati kod kuće? Karli je zbog jedne greške ostala bez posla i 2.000 evra

Pomoću softvera na njenom laptopu utvrđeno je da je "varala" poslodavca

  • 1
Marketing prodaja reklame reklama bilbord mobilni laptop posao od kuće online

Foto: Shutterstock

Kanadski sud naredio je Karli Bez da isplati poslodavcu 2.459 dolara (oko 2.300 evra), nakon što je utvrđeno da nije radila tokom radnog vremena.

Naime, Karli je bila zaposlena kao računovođa za kompaniju "Reach CPA" u Britanskoj Kolumbiji, a kako je radila od kuće, pomoću softvera na njenom laptopu utvrđeno je da je "varala" poslodavca.

Bivša zaposlena je prvobitno tužila kompaniju za nepravedni otkaz, tražeći 5.000 dolara kompenzacije, ali je kompanija na sudu otkrila da su pratili svoje zaposlene koristeći softver "TimeCamp", koji prikuplja informacije kako zaposleni provode svoje vreme.

Pomoću njega kompanija je iznela dokaze da je Karli provela više od 50 sati  na zadacima koji nemaju direktne veze sa poslom kojim se bavi u kompaniji.

"Identifikovane su nepravilnosti između njenih vremenskih listova i evidencije korišćenja softvera", navedeno je prenosi Enterprenuer.

Bivša zaposlena se branila govoreći da je štampala dokumenta na kojima je radila, ali kako navode iz kompanije, softver je takođe pratio i aktivnost štampača i došli su do zaključka da "nije mnogo dokumenata odštampala".

Podsetimo, prema jednom istraživanju 78 odsto poslodavaca koristi softver za špijuniranje zaposlenih.

Čak 43 odsto radnika na daljinu oseća da nadzor poslodavca narušava njihovo poverenje, 59 odsto oseća aniksioznost, 26 odsto ozlojeđenost i 28 odsto smatra da nisu dovoljno cenjeni.

Video: Kruna Gavović: Zaposleni treba da ima tretman kao klijent, a to je - najbolji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glupost

    15. januar 2023 | 10:15

    Bitno je da je sve odradjeno od zadataka za taj dan sto treba a kad i koliko ti brzo to odradis nije. Prepisivanje u toku rada i visititi pored racunara je glupost za zene kada one u jednom danu zbrinu i poslodavca i porodicu u isto vreme i sve odrade po svom radporedu, to je za medalju kod većine od njih.Onaj ko ne radi i ne izvrsava zadatke moze da sedi i na poslu isto je i lako se zna da li je neko nesto predao ili ne za tio ne treba softver.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>