• 36
 ≫ 

Najnoviji oglas u Beogradu, 100.000 dinara plata za roštilj majstora: Niko još nije dobio posao, ovo su uslovi

 ≫ 

Oglas sve iznenadio, svi bi uzeli novac, ali kad treba da se zapne na radnom mestu, onda ipak ne...

  • 36
Roštilj Foto: Marko Jovanović, Telegraf.rs

Možda deluje lako, ali biti dobar majstor za roštilj je pravi podvig, posebno na Balkanu gde se meso konzumira gotovo svakodnevno u svim porodicama, i to u velikim količinama.

Rastu apetiti, ali i kriterijumi.

Prema nekom "zvaničnom" opisu posla, uloga majstora za roštilj je da priprema mesne specijalitete i da ih peče kako treba (posebno da izbegne lepljenje); on/ona održava vatru roštilja, ali i vodi računa o bezbednom čišćenju roštilja, i brine se za ostali inventar i prostor, opremu i robu.

Iako se u oglasima često navodi da vam nije potrebno prethodno iskustvo za ovu poziciju, ono je svakako poželjno. A kako je restorana i objekata sa brzom hranom u Srbiji i Beogradu sve više - tako raste i interesovanje za roštilj-majstore.

Na nekoliko mesta smo, "češljajući" oglase, naišli na plate od 90.000 dinara za ovu poziciju, i to uz stalno zaspolenje.

Danas nam je, međutim, pažnju privukao oglas zalepljen na vrata poznatog novobeogradskog restorana: nudi se plata od čak 100.000 dinara, i to na Novom Beogradu.

Kada smo pozvali broj sa oglasa, saznali smo da uz početnu platu od 100.000 nude stalno zaposlenje, da je radno vreme 8 sati i to u dve smene.

Kako nam je rekao vlasnik, druga smena se završava u 23 sata. Plaćeni su topli obrok, odmor, a radi se šest dana u nedelji.

Pa ipak, već sedam dana je ovaj oglas aktuelan, ali još niko se nije zaposlio.

-Pre 7 dana smo postavili oglas i još nismo nikoga zaposlili. Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi. Šalu na stranu, ima dosta posla, mi zato podrazumevamo da radnik ima i bakšiš i da mu taj dodatni novac ide na zaradu. Naravno da od zalaganja zavisi i njegovo napredovanje, koje je izvesno - ispričao nam je vlasnik.

Roštilj Žar Foto: Telegraf.rs

Ovako glasi još jedan oglas za posao gde je satnica 330 dinara:

  • Uslovi: timski rad, isplata može na dnevnom ili mesečnom nivou - stvar dogovora; rad u dve smene (09 do 17h i 14 do 22h), obrok u smeni; radi se 5 ili 6 dana nedeljno; poželjno radno iskustvo.
  • Dužnosti: priprema i pečenje mesa.

Shodno ovim brojkama, to znači da biste za jedan dan na ovom poslu mogli da zaradite 2.640 dinara.

Takođe, u aktuelnim oglasima plata majstora za roštilj negde ide i do 140.000 dinara, kuvarice mogu da zarade do 110.000, a kuvari koji pripremaju samo hotelski doručak - do 80.000 dinara.

S druge strane, pronašli smo i mesto gde roštilj-majstora plaćaju do 50.000 dinara, tako da su razlike u zaradama prilične.

Video: Svi čekaju čuvene kobasice: Ogroman red ispred jedne tezge na beogradskoj pijaci

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lom

    30. januar 2023 | 12:57

    Koliko su poskupele najosnovnije zivotne namirnice ova plata i nije nesto. U rangu je do 60.000 pre godinu dana.

  • petar

    30. januar 2023 | 14:18

    Da li se radi 5 ili 6 radnih dana?Pusti me toga lako ćemo "gazda",i drugo da li je prijavljen na puni iznos zarade,koliko dana godišnjeg odmora je uračunato itd..

  • Miki

    30. januar 2023 | 12:46

    Male su to plate za BG. I taj posao.2000 evra i mozda se neko i javi.Deca rade u po 14 evra po satu u Nemackoj, zajednicki smestaj,put placen i 1 obrok.Radi se 10 sati.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>