• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bolje otkaz nego povratak u kancelariju": Ovako razmišlja trećina zaposlenih, ali ne i generacija Z

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žene prednjače među ispitanicima koji priželjkuju da rade na daljinu

  • 0
Programeri, programiranje, studenti, posao , biznis Foto: Shutterstock

Istraživanje Majkrosoftove poslovne društvene mreže LinkedIn, koja povezuje poslodavce i one koji traže posao, pokazuje da bi trećina ispitanika radije dala otkaz nego što bi se vratila na puno radno vreme u kancelariji.

Rezultati istog istraživanja pokazuju da skoro dve trećine zaposlenih razmišlja o promeni posla u ovoj godini, prenosi britanski Tajms. Petina ispitanika iz grupe koja razmišlja o promeni posla - ostala bi na svom sadašnjem radnom mestu, ali samo ako bi mogla da ima fleksibilno radno vreme ili da radi na daljinu.

Žene prednjače među ispitanicima koji priželjkuju da rade na daljinu, jer je više od 50 odsto njih izjavilo da je napustilo posao ili da razmišlja o napuštanju posla zbog manjka fleksibilnog radnog vremena.

Istraživanje je pokazalo da tzv. generacija Z, ljudi rođeni između kasnih devedesetih godina prošlog veka i prve decenije 21. veka, ima najmanje želje da rade na daljinu, što sugeriše da žele da uče od svojih kolega u kancelariji.

Nasuprot tome, pripadnici tzv. generacija X, rođeni između 1966. i 1981. godine, najviše su tražili poslove koji podrazumevaju rad na daljinu.

- Ako poslodavci isključe fleksibilno radno vreme, biće u opasnosti da izgube postojeće zaposlene i teže privuku nove ljude - izjavila je menadžerka LinkedIn-a za Veliku Britaniju Ngair Mojes.

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>