• 4
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako želite uspeh, morate biti kao bokser: Ben ustaje u 4 sata, trči, čita, meditira i sledi pravilo "3 stvari"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako izgleda jedan "tipičan dan" britanskog izvršnog direktora...

  • 4
boks, bokser Foto: Shutterstock

Ben Amana, osnivač i CEO kompanije Boxraw, pionira u prodaji opreme i odeće za boks, za BBC je podelio svoje savete o uspešnoj karijeri, odnosno svoju dnevnu rutinu u ulozi direktora.

- Da biste bili uspešni u biznisu, morate biti disciplinovani kao bokser - kaže on.

Brend je osnovao 2017, a premda je uvek imao "osećaj" za biznis, boks je bio njegova najveća strast. Ovako je pronašao način da spoji lepo i korisno. Doduše, njegova priča koja se krije iza boksa - nije baš pozitivna.

Naime, Amana je krenuo da trenira ovaj sport sa 12 godina, zato što je trpeo maltretiranje vršnjaka. Ipak, naposletku je proizašlo dosta dobrog iz svega, između ostalog: njegova kompanija je zaradila 6 miliona funti do 2021, i danas zapošljava 33 osobe.

Jedan tipičan Benov dan, iako je direktor kompanije, zaista je pravi primer svim radnicima: on ustaje između 4 i 4.45 sati izjutra, a u 5h ujutru je već napolju.

Ipak, ne ide pravo na posao. Najpre pretrči 7 kilometara, a onda dođe kući i istušira se hladnom vodom. Na poslu je već do 6.30 časova, a onda sledi meditacija od 20 minuta.

- Onda zapišem tri stvari na kojima sam zahvalan, tri stvari koje bih želeo da postignem tog dana, i tri afirmacije. Posle toga čitam jedan sat, a onda sam spreman za dalje obaveze - priča Ben Amana iz Velike Britanije.

Ali, ako mislite da je u tom danu kraj njegovom treniranju - varate se. Ovaj momak je već u 12.30 časova ponovo u teretani, gde trenira pola sata, nakon čega slede sauna i hladno tuširanje.

Ben se, potom, vraća u kancelariju, gde ponovo meditira 20 minuta, negde oko 15 časova. Do kraja dana, zapiše još 3 stvari koje su prošle dobro tog dana i 3 stvari koje bi mogle biti bolje, a onda pregleda svoj dnevnik.

U njemu zapisuje razne stvari koje mu prolaze kroz glavu, uključujući probleme koje treba da reši. Smatra da ga ovakav disciplinovani režim sprovodi uspešno kroz celu radnu nedelju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sam

    4. jun 2023 | 08:30

    To mozes ako si sam. Ako imas zenu i decu, jako tesko ces tako da zivis....

  • Ja

    5. jun 2023 | 16:57

    Ahahaha pa jeste, mogu da zamislim ovaj sistem rada u proizvodnji u nekoj firmi, lik u toku dana radi sve osim svog posla, efektivno ima 4 sata radnog vremena. Evo mogao BiH i ja tako, dan dva, a posle otkaz :))

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>