• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zatečen uslovom na razgovoru za posao: "Naša radna mesta su strogo veganska, donosite i biljno mleko"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako bi dokazao da nije reč o šali, te da mu je potencijalni šef zaista postavio to pitanje, jedan korisnik Reddit-a je podelio i snimak

  • 0
veganska hrana Foto: Shutterstock

Gotovo da nema osobe koja nije bila na barem jednom razgovoru za posao.

Ako ste u toj mnogobrojnoj grupi, onda znate da regruteri često postavljaju - u najmanju ruku - neobična pitanja, te zadiru u vašu dublju intimu, detaljišu.

Ipak, kako kažu, sve to rade zarad odabira "idealnog kandidata" za određeni posao. Međutim, društvene mreže su nam svedok da intervjui za posao neretko odu u krajnost, a jedan korisnik Reddit-a je na ovoj mreži podelio svoje iskustvo.

Posle pitanja poslodavca na intervjuu za posao, ostao je zatečen, a pitanje je glasilo:

Da li se pridržavate "striktno veganske" ishrane na radnom mestu?

Kako bi dokazao da nije reč o šali, te da mu je potencijalni šef zaista postavio to pitanje, podelio je snimak dela onlajn komunikacije između njega i poslodavca, gde se vidi da je četvrto pitanje bilo:

"Naša radna mesta su striktno veganska. Ne morate biti vegan van posla, ali treba da ponesete veganski ručak i biljno mleko koje možete jesti na licu mesta ili možete ručati van kancelarije. Možete li potvrditi da se slažete s ovim?".

Usledili su komentari korisnika Reddit-a nakon ove objave, a pogleda na situaciju je bilo raznih: od ljutnje, pa do sugestija kako to može biti dobra prilika za isprobavanje novih, ukusnih jela.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>