• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Studije menadžmenta u sportu – Sigurna perspektiva za razvoj mladih

Vreme čitanja: oko 2 min.

Menadžment u sportu danas nije samo posao, profesija ili struka, već izuzetno cenjena i unosna delatnost širom sveta

 • 0
Alfa BK Univerzitet

Foto: Promo/ Marko Arsić

Sportska industrija je postala jedna od najprofitabilnijih privrednih grana u svetu, a sportski menadžeri su glavni generatori procesa i ljudi usmerenih ka ostvarivanju zadatih ciljeva u sportu. Vizija i misija menadžera u sportu podrazumeva koordinaciju svih procesa i aktivnosti kojima se obezbeđuje pravilan i svrsishodan razvoj sportske organizacije.

Studenti Fakulteta za menadžment u sportu, Alfa BK Univerziteta uče o različitim aspektima sportskog poslovanja, kao što su marketing, finansije, ljudski resursi i komunikacije. Stoga, postoje brojni razlozi zašto mladi ljudi, koji biraju svoju buduću profesiju, treba da upišu Fakultet za menadžment u sportu na Alfa BK Univerzitetu. Neki od njih su:

 • Rast tražnje za obrazovanim kadrovima: Sportski sektor je jedan od najbrže rastućih sektora u svetu. U poslednjih nekoliko godina, potražnja za menadžerima sporta je porasla, a očekuje se da će ovaj trend nastaviti i u budućnosti.

 • Dobar uticaj na društvo: Sport ima pozitivan uticaj na društvo, jer utiče na zdravlje, obrazovanje i društvenu angažovanost. Menadžeri sporta mogu da doprinesu pozitivnom razvoju društva kroz svoj rad.

 • Uzbudljiva karijera: Menadžment u sportu predstavlja uzbudljivu i izazovnu karijeru. Menadžeri sporta imaju priliku da rade sa vrhunskim sportistima, trenerima i drugim profesionalcima u sportu.

 • Dobar finansijski status: Menadžeri sporta mogu da ostvare nadprosečne zarade. Zarada svakako zavisi od nivoa iskustva, pozicije i organizacije u kojoj rade.

Fakultet za menadžment u sportu, Alfa BK Univerziteta ima akreditovana dva nivoa studija: osnovne akademske i master akademske studije, što zainteresovanim studentima omogućava izvrsne mogućnosti teorijske edukacije u oba segmenta menadžmenta u sportu, sportskom i poslovnom. Stečena diploma na ovom fakultetu pružiće vam raznovrsne mogućnosti zapošljavanja u zemlji i inostranstvu.

Prednosti Fakulteta za menadžment u sportu, Alfa BK Univerziteta su brojne. Evo nekoliko najvažnijih:

 • Kvalitetno obrazovanje: Fakultet za menadžment u sportu nudi kvalitetno obrazovanje koje pokriva sve aspekte sportskog poslovanja. Studenti Alfa BK Univerziteta imaju priliku da uče od iskusnih profesora i stručnjaka iz oblasti.
 • Mreža kontakata: Fakultet za menadžment u sportu pruža studentima priliku da se povežu sa drugim kolegama i profesionalcima iz industrije. Ovo može biti od velikog značaja za studente koji žele da pronađu posao u sportskoj industriji.
 • Praksa: Fakultet za menadžment u sportu nudi studentima priliku da steknu praktično iskustvo kroz angažovanje u sportskim organizacijama. Ovo je izuzetno važno za studente koji žele da se pripreme za karijeru u sportskoj industriji.
 • Karijerne mogućnosti: Fakultet za menadžment u sportu Alfa BK Univerziteta otvara studentima brojne karijerne mogućnosti. Studenti koji završe ovaj fakultet mogu da rade u različitim sportskim organizacijama, kao što su profesionalni timovi, sportski događaji i sportski savezi.

Ako ste strastveni prema sportu i imate jaku želju da radite u ovoj dinamičnoj i izazovnoj industriji, menadžment u sportu je odličan izbor za vas. Studijski programi Fakulteta za menadžment u sportu nude kvalitetno obrazovanje koje će vas pripremiti za uspešnu karijeru u ovoj oblasti.

Lakše je da zajedno stignemo do cilja. Dobro došli na Fakultetu za menadžment u sportu, Alfa BK Univerziteta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>