• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beg iz toksičnog radnog okruženja može biti "mač sa dve oštrice": Kako da postupite najbolje po sebe?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je vreme da zastanete i ozbiljno procenite šta zaista želite

  • 0
Dezinformacije internet

Foto: Shutterstock.com

Nalazite se u radnom okruženju za koje znate da je toksično za vas. Vaš nivo stresa raste, stalno morate da "gledate preko ramena" i pazite na probleme...

Možda se radna kultura u kojoj ste jednostavno ne uklapa u vaš lični stil i preferencije. Bez obzira na pojedinosti, znate da morate da izađete iz te situacije, i to brzo!

Ali, u toj žurbi može doći i do "greške u koracima". Treba da se zapitate: Da li bežite od nečega ili stremite ka nečemu?

Drugim rečima, umesto da se fokusirate na to gde želite da idete i odvojite vreme da pronađete pravi spoj, otvarate se za opciju "sve je bolje od ovoga".

Možda ćete se, zapravo, vratiti tamo gde ste bili ranije. Beg može izgledati zaista atraktivno - kratkoročno, ali uskoro će vam biti potreban novi izazov. Potencijalno, sve što je suprotno od onoga gde ste sada - izgledaće privlačno.

Ako, na primer, tamo gde se sada nalazite nema strukture ili sistema, onda struktura može izgledati veoma privlačno. Budite svesni kako vaša trenutna situacija može uticati na izbore koje donosite.

Ovo je vreme da zastanete i ozbiljno procenite šta zaista želite.

Iako vam vaše trenutno okruženje ne odgovara, to ne znači da je sve drugo - nužno bolje. Odvojite vreme da razmislite o elementima vaših trenutnih i prošlih pozicija koje su bile pozitivno izazovne; tip okruženja za koji mislite da vam najviše odgovara; mogućnosti koje biste želeli da imate u svojoj sledećoj radnoj ulozi.

Razmislite o kulturi organizacije, kao i o tematskom sadržaju i vrstama zadataka. U čemu uživate, u čemu ste dobri?

Odgovori na ova pitanja će vam pomoći da nacrtate sliku vašeg idealnog, sledećeg koraka. Zatim odredite prioritet: Šta je apsolutno neophodno na vašoj sledećoj poziciji i gde ste voljni da postignete kompromis?

Napravite za sebe sliku cilja ka kojem trčite. Imajte na umu tu sliku kada pregledate potencijalne poslodavce i uloge, te oblikujte svoja pitanja u procesima intervjua, da biste dobili odgovore koji su vam potrebni.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>