• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beč toliko vapi za negovateljima da ih traži preko sapunica: "Ne ponovo Meri" je novi hit

Vreme čitanja: oko 2 min.

Okvirni uslovi za obuku igraju važnu ulogu u izboru karijere

  • 0
Negovatelj - jedno od najtraženijih zanimanja Foto: Shutterstock

Da bi na zabavan način privukli potencijalne saradnike, predstavili mogućnosti obuke u oblasti negovateljstva i time rešili problem velikog nedostatka osoblja, u Beču su kreirali inovativni sadržaj u vidu sapunice o negovateljstvu za društvene mreže pod nazivom "Ne ponovo Meri".

Kao i TV sapunice, tako se i ovaj inovativni kratki format bavi propalim i uspelim ljubavnim vezama, ali i ozbiljnim temama i izazovima koje poziv negovatelja sa sobom nosi: vremenski pritisak na poslu, fizički i psihički izazovi na radnom mestu, konflikti i slično.

Međutim, glavna junakinja, haotična Meri, malo po malo se sve bolje snalazi sa svojim novim poslom i počinje da ga voli. Naravno, to je i zbog njenih simpatičnih klijenata, i ponekad oštrih kolega, ali uvek spremnih da pomognu.

Dešavanja sapunice vode i kroz bečki zabavni park Prater i različite bečke četvrti – sve dok se ne desi nešto neočekivano.

Sapunica, takođe, vodi kroz situacije gde se mogu dobiti realne informacije u vezi sa obukom u oblasti nege, ali i finansijskom podrškom u vidu stipendija ili premija. Okvirni uslovi za obuku igraju važnu ulogu u izboru karijere.

U to se ubrajaju besplatna obuka, obezbeđeno radno mesto i finansijska podrška u visini od 1.400 evra ili više mesečno za obuku koja traje jednu do tri godine.

Za one čija je to prva kvalifikacija, postoji stipendija u iznosu od 600 evra mesečno tokom trajanja obuke.

Član gradskog veća za finansije, Peter Hanke, vidi komunikaciju kao ključnu stvar: „Beču su potrebni radnici u oblasti nege, i moramo koristiti nove načine komunikacije. Privlačenje kandidata je proces: počinjemo sa uzbudljivim, internacionalnim formatima, a zatim pružamo ozbiljne informacije i sveobuhvatnu podršku kandidatima. Novi format sapunice o negovateljstvu takođe je dokaz koliko se inovativno radi u Beču“.

„Zanimanje u oblasti nege je predstavljeno kao atraktivno, ali ne idealizovano. Siguran sam da će ova serija moći da privuče mnoge potencijalne nove radnike, kao i one koji su zainteresovani za prekvalifikaciju. Prva bečka sapunica o nezi sastoji se od 24 epizode, svaka traje oko minut i može se gledati na veb stranici nichtwiedermary.at“. Takođe će epizode biti dostupne na TikToku, Instagramu i YouTube Shorts-kanalu“, izjavio je Fric Majsl, direktor Bečkog fonda za podršku zaposlenih (WAFF).

Samo u Beču je do 2030. godine potrebno 9.000 novih negovatelja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>