• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tejlor Svift je sada i zvanično milijarderka: "Njen uspeh je ekonomski fenomen"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turneja Eras mogla bi da zaradi 2,2 milijarde dolara samo od prodaje ulaznica u Severnoj Americi

  • 0
Taylor Swift, Tejlor Svift Foto: Tanjug/AP

Slavna američka pevačica, Tejlor Svift, "pridružila se" timu milijardera među pevačima, piše Forbes.

Rijana je postigla taj uspeh 2021, a Džej Zi i Bijonse 2017. godine.

Prema stavu mnogih - omiljena pop zvezda današnjice, ove godine je postala milijarderka, a njen uspeh se smatra i "ekonomskim fenomenom", zbog tolike popularnosti, zarade, turneja, broja prodatih karata - čak i usred krize.

Blumbergov indeks milijardera kaže da Tejlor sada u svom posedu ima čak 1,1 milijardu američkih dolara, i to zahvaljujući rekordnoj turneji Eras koja je ovog leta pomogla američkoj privredi na putu oporavka.

Blumberg navodi da je ona jedna od retkih zvezda iz šoubiznisa koja je dosegla taj status, samo na osnovu svoje muzike i nastupa.

Kris Lejden, direktor marketinga u "SeatGeek", rekao je za CNN da "turneja Eras ponovno ispisuje knjigu o ekonomiji zabave".

- Ona nije samo izvođač, ona je ekonomski fenomen - kaže Lejden.

Amerikanka, pritom, nije osvojila samo arene veličine Super Bowl-a, već i bioskope. Prvog vikenda premijere filma o njenoj turneji "Taylor Swift: The Eras Tour", to ostvarenje je zaradilo oko 96 miliona dolara na blagajnama u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

Turneja Eras mogla bi da zaradi 2,2 milijarde dolara samo od prodaje ulaznica u Severnoj Americi, prema podacima iz avgusta, koje je iznela istraživačka firma "QuestionPro".

Pevačica je, jednostavno, postala kulturni fenomen, što je dodatno povećalo njen ekonomski uticaj. U gradovima u kojima je nastupala, broj putnika u javnom prevozu je naglo porastao, kao i popunjenost soba u hotelima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>