• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mira je započela biznis u 45. godini, u garaži: Danas je među najbogatijima u zemlji

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Udala se sa 20 godina, a brzo nakon udaje suprugov posao je počeo da propada. Usledio je i alkoholizam...

  • 0
Mira Kulkarni Foto: Nick Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada se udala sa 20 godina, Indijka Mira Kulkarni (66), možda, nije znala šta tačno da očekuje od braka, ali joj ovaj scenario verovatno nije bio blizak. Ubrzo nakon udaje, posao njenog muža je otišao u pogrešnom smeru, a onda je usledio i alkoholizam. Rastali su se, a ona se sa dvoje dece vratila u roditeljsku kuću. Ipak, da nevolja ne dolazi sama, potvrđuje dalji rasplet događaja.

Mira je već do 28. godine života ostala bez oba roditelja, prepuštena sama sebi.

Danas, ona je među najbogatijim ženama u Indiji, osnivač i CMD "Forest Essentials"-a, jednog od renomiranih brendova prirodne kozmetike u zemlji, specijalizovanog za ajurvedu.

Ali, na uspeh je čekala dugi niz godina.

Nakon što je udala ćerku, piše dnaindia.com, Mira je sa svojih 45 godina i sa dva zaposlena krenula da radi iz garaže! Najpre je izrađivala sveće i sapune, a onda je, tokom 2000-ih, lansirala prvu domaću luksuznu kozmetičku liniju.

Sastojke je prikupljala iz regije Tehri Garhwal.

Brend "Forest Essentials" se, u međuvremenu, proširio na više od 110 prodavnica u Indiji, u preko 28 gradova i nekoliko u inostranstvu. Ima klijentelu u više od 300 hotela, uključujući renomirane lance poput Taja i Hajata, i zastupljen je u skoro 150 banja.

Mira je dobila brojna priznanja, uključujući titulu "najmoćnije žene u biznisu", za Indiju, od strane magazina Fortune. Takođe je bila predstavljena na listi Kotak Wealth Hurun – Leading Wealthy Women 2020, kao jedna od najbogatijih žena Indije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>