• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Daniela je dobila otkaz dok je ležala u bolnici, poslodavac joj je poručio: "Ne želim to u svojoj kancelariji"

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog velikih bolova koje je trpela povremeno je morala da prošeta po kancelariji a termofor joj je stajao na stolu. Poslodavcu je ovo smetalo.

  • 0
otkaz, žena Foto: Shutterstock/Twinsterphoto

Daniela Vba iz Australije je 2019. godine radila u advokatskoj kancelariji kad joj je rečeno da termofor koji je držala na stolu ne izgleda veoma profesionalno. Međutim, niko nije znaoda živi sa endometriozom koja izaziva veoma jake i hronične bolove, prenosi Njuz.

Ova mlada žena tada je imala 20 godina i rekla je da, iako je uvek bila fokusirana na svoj posao, često je živela s probadajućom bolom koji je ponekad osećala u svakom centimetru svog tela.

- Ova bol probada, grči i obuzima celo telo. Osećate ga svuda, čak i u nogama - rekla je.

Tokom radnog dana diskretno bi pokušala da ode u šetnju kako bi ublažila bol, ili bi se sklonila u kuhinju kako bi uzela lek za ublažavanje simptoma.

Njen cilj je bio da njene kolege ne primete da je bolesna, a često bi nosila široku odeću kako bi prikrila termofor koji joj je često trebao.

- Vodila sam računa da nosim slojevitu garderobu, ugurala bih termofor u pantalone i preko toga bih obukla džemper - ispričala je.

Konačno se osećala dovoljno prijatno da svom poslodavcu kaže da živi sa endometriozom i verovala je da će razumeti. Kaže da to nije bila laka odluka jer se uvek bojala da će joj neko prebaciti da preteruje. To se nije dogodilo... ali je ipak požalila zbog otkrivanja svog stanja.

Jednog dana je ranije otišla s posla jer je imala tako užasne bolove da je morala da ode u bolnicu. Poslala je poruku koleginici da objasni svoju odsutnost, a zatim je otišla u bolnicu na hitan prijem.

Tokom ovog boravka u bolnici, pored endometrioze, dijagnostikovane su joj ciste na jajnicima i rečeno joj je da joj treba operacija.

Potom ju je nazvao šef. Nije nazvao kako bi proverio kako je, već kako bi rekao da se ne oseća prijatno da se neko sa njenim "potrebama" vrati u kacelariju.

- Rekao je da razume moje stanje, ali "vama trebaju slobodni dani i odmor ili ćete često ustajati i šetati po kancelariji... Ne želim to u svojoj kancelariji", prisetila se Daniela.

Otkaz je dobila dok je u bolovima ležala u bolničkom krevetu.

Nažalost, njeno iskustvo nije neuobičajeno. Jedna od šest osoba izgubiće posao zbog lečenja endometrioze.

Daniela kaže da je celo iskustvo bilo traumatično i da su joj trebale godine da shvati da nije kriva. Ipak, više nikada nikome nije rekla od čega pati.

Ona sada ima 27 godina i radi pola radnog vremena u advokatskoj firmi. Ostatak vremena posvećuje poslu koju je sama pokrenula - bavi se proizvodnjom diskretnih termofora koje žene mogu da nose ispod odeće da ublaže bolove koje trpe.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>