• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Top 3 zemlje u kojima su srpski građevinci radili tokom prošle godine

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukupan broj radnika iz Srbije koje su naši izvođači angažovali u inostranstvu jeste 1.613

  • 0
Radnici, zanimanja Foto: Shutterstock

Ukupna vrednost radova koju su izvođači iz Srbije izveli u inostranstvu u 2023. godini iznosila je 21.983 miliona RSD, a najveća građevinska aktivnost zabeležena je u Nemačkoj sa 31,2 odsto od ukupne vrednosti izvedenih radova, objavio je Republički zavod za statistiku.

Nakon Nemačke, sledi Ruska Federacija sa 26,1 odsto udela u ukupnoj vrednosti izvedenih radova, potom Uganda sa 10,5 odsto i Crna Gora sa 8,7 odsto.

Posmatrano prema vrsti građevina, u 2023. godini na zgradama su izvedeni radovi u vrednosti 12.103 miliona RSD, što čini 55,1 odsto od ukupne vrednosti izvedenih radova.

Ukupan broj radnika iz Srbije koje su naši izvođači angažovali u inostranstvu jeste 1.613. Najveći broj radnika radio je u Nemačkoj, Bosni i Hercegovini, Holandiji i Crnoj Gori.

U 2023. godini najviše radova ugovoreno je u Nemačkoj, zatim slede Ruska Federacija, Crna Gora, Holandija i Severna Makedonija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kako da se nađu najbolji radnik i najbolji poslodavac? Šta je bolje državni posao ili korporacija?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>