• 26
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evo koliko profesor u Srbiji treba da radi da bi zaradio jednu platu starlete u rijalitiju: Je li ovo realno?!

S. Ž.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Godinu dana "giljaš" za nečijih mesec dana, ali da li je sve u parama?

  • 26
Maja Marinković Foto-kolaž: Shutterstock, Antonio Ahel/ATAImages

Starleta Maja Marinković već dugi niz godina se takmiči u "Zadruzi", a njen otac je slučajno otkrio koliki joj je honorar. Iako starleta, uuživa veliku popularnost, vesti o njoj se čitaju, i narod je u transu. Nešto slično onom momentu kad su obožavaoci skupili novac da Luna i njen momak, sada muž, takođe rijaliti igrači, kupe stan. Istovremeno dok je narod u transu i sve "prašta" rijaliti igračima, profesori su na meti raznih kritika - napadaju ih roditelji, "krivi" su što imaju mesec dana slobodno leti, krivi su kad dete dobije dvojku, a posebno su krivi kad traže veće plate.

Mada vrlo je jasno koliko i kako zarađuju - čak postoje i šaljivi snimci na njihov račun - kada žena drži čašu u ruci, čovek joj daje novac, ona odgovara da nije beskućnica već profesorka, a taj isti čovek joj dodaje još novca!

Takav šaljivi snimak ne bi bio moguć sa rijaliti učesnicom - otac izvesne Maje je rekao da je njen honorar za jedan mesec bio čak 15.000 evra - tako da nju s čašom niko ne bi mogao da zameni za beskućnika.

Ova suma nije mala, posebno ako je uporedimo sa profesorom u školi, početnikom, čija je plata oko 74.700 dinara, a prosek plate radnika u nastavi iznosi 86.000 dinara.

Koja hiljada gore-dole, sve nek je i 100.000 - opet, jedan profesor, od kojeg očekujemo da nam vaspita i nauči decu, tu istu decu kojoj uključujemo da gledaju rijaliti, zarađuje višestruko manje od rijaliti učesnika.

Profesor treba da radi više od godinu dana da bi zaradio novac jedne starlete.

Nije za upoređivanje, svaki posao ima svoje izazove i benefite, pa ipak, čini se da smo glasniji u kritikama profesora jer imaju mesec dana letnjeg raspusta a usuđuju se da "traže bolje uslove" nego kad treba pričati o vrednostima koje nose rijaliti emisije.

Sve je jasno, reklo bi se, svako bira šta želi da gleda i koga da kritikuje.

Opet, sigurno nije lako ni biti starleta!

Pa ipak, da li vam više smeta što rijaliti donosi 15.000 evra mesečno ili što profesor ima mesec dana raspusta leti? Koliko ko treba da zarađuje da se vi pitate?

(Telegraf.rs)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • spartak

    20. jul 2024 | 10:48

    Starleta se radja bogata i samo trosi pare (uglavnom porodicne) . Sve ove nase su jedne obicne rave jer prodaju sebe zarad para.

  • Ana

    20. jul 2024 | 12:02

    Želimo ono što svaki normalan čovek želi i očekuje: platu od koje može da se živi a ne preživljava. Nije sve u novcu, naravno, ali novac je sredstvo kojim plaćamo račune

  • Nada

    20. jul 2024 | 13:54

    Zna se ko je postavio takve ktiterijume a zna se i ko ih podrzava! Koliko starleta radi po raznim ministatstvima a kazu da ni neznaju koju kupljenu diplomu imaju. Kao nece biti vise rijalitija a ono nikad vise, cepa Pink sve u 16 fini modeli ponasanja za mlade..... Sta sejemo to i nice

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>