Ovo su 3 najčešće prevare prilikom kupovine stana: Najbezbednije je angažovati agenciju, ali pazite na to da li su registrovane

Prilikom kupovine stana sa registrovanom agencijom, kupac može biti siguran da neće biti prevaren

Komentari

 • nada

  Glupost nevidjena. U agenciji me ubedjuju da nesto smuljam, da nesto podmitim, da se nesto ne prikaze, uz reci "pa ko ce to da zna". Agenti su nestrucni, ne poznaju pravo, a advokate samo imaju da bi mogli da prete kupcima i da ne vracaju kaparu.

 • Nesiguran

  NAJSIGURNIJE JE ANGAŽOVATI ADVOKATSKU KANCELARIJU I SVE PREPUSTITI ADVOKATU KOJI ZA SVOJ RAD ODGOVARA, A DA PRI TOM NE TREBA DA PODMITI NIKOGA KAKO BI ZAVRŠIO POSAO OKO KUPOVINE NEKRETNINE.

 • Nesiguran

  Taj koji navodi da su agencije sigurnije od advokata , navodi vodu (novac) na svoju vodenicu. Sem sigurnosti da će naplatiti svoje usluge duplo više od adv. Kanc. Nema nikakve više sigurnosti. Na kraju cele parade kupac opet dopadne advokatu , jer agencija iz raznoraznih razloga ne završi posao do kraja . I to su gluposti nema specijalizovanih advokata na koje se agencije pozivaju. Ima samo dil izmedju agencija i pojedinih advokata a rizik uvek postoji. Srecno sa ovakvim načinom ubedjivanja kupaca i prodavaca da je jedina sigurnost obavljati kupovinu i prodaju nekretnina preko agencija koja imaju 90% nestručno zaposlenih.

 • Тодорић

  Катастар.Све остало је невино.Сећам се када сам била мала,да књижење није могло бити извршено док и купац и продавац нису присутни.Овако се књижи ко хоће,на какав год фалсификат жели.

 • Mila

  Na zapadu je jako cenjen posao za agenta za nekretnine. Ovde u Beogradu javasluk. Rade babe penzionerke, zaludne domacice i puno njih bez licence. Mala bara puno krokodila. Haos

 • ada

  zavisi na koga naletis i tu je sve macak u vreci evo mog slucaja prodaje preko agencije doso kupac sve dogovorili pa se agentici ucinilo da moze izvuci jos neke pare pa je pocelo fali ovo pa fali ono pa da se potplati onaj u banci pa ima kes kupca za manje para , a samo je htjela da tu razliku ona uzme , meni da da kes nekoliko hiljada eura manje a da od kupca uzme dogovorenu cenu - sve je to lopovski poso cast izuzetcima

 • Mimi

  Kako se zaštiti od katastra?Naš stan su upisali na nama nepoznato ime. Rekli su nam da ga pronađemo da vrati rešenje o upisu u katastar. Kad je moj suprug nju pitao na koju adresu mu je poslala rešenje, jer na našu adresu nije stiglo i da li uopšte postoji ta osoba . Rekao je toj zeni da će je ubiti, ako to ne reši. Odlučili smo i da zovemo televiziju. Obećala je da će to rešiti i za nedelju dana dobili smo rešenje o upisu u katastar. Inače su nas zavlačili oko 2 god. Svaki put nam je ta osoba govorila da predmet još nije stigao na red. Sasvim slučajno, a ko zna mozda i namerno osoba koja radi u protokolu nam je rekla da je stan odavno upisan na to nama nepoznato ime. Morali su mi dati stolicu i vodu. Pozlilo mi je. Moj suprug je bio odlučan da ubije osobu koja je to svesno uradila.

 • Nenad

  Kakav notar, oni rade ko na pokretnoj traci, samo overava i uzima pare... Lepo angazujes advokata koji je na temi i sa njim sve sredis.

 • Mige

  Ovaj tekst kao da je narucen od strane agencija!?! Sto rece prethodnik, čemu notar koji po Zakonu mora da vodi računa o postovanju i zaštiti prava ugovornih strana uz naravno svega što je u tekstu navedeno a s druge strane ni kupac nije naivan da ne traži nov list nepokretnosti i utvrdi da li ima tereta i vlasništvo na nekretnini...izgleda da je potrebno pomoći agencije sa po 2% i od strane kupca i od strane prodavca a to je nekoliko hiljada evra, pa da li je neko lud?!?

  • Ja

   @Mige

   Da nisi tako primitivan mozda bi i shvatio poentu tekasta! Nije kupovina stana samo dobar dan notarko ja sam dosao da kupim stan.

 • iki

  Cemu notar?!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke