• 0

Otkrijte grad u kome milijarderi najčešće traže dom

Tehnološki milijarderi su sinonim za Silicijumsku dolinu, ali je ultra bogata klasa veća nego što biste mogli da zamislite

  • 0

Prema novoj studiji, u Americi nikada nije bilo više milijardera nego što im sada, a većina njih San Francisko naziva svojim domom.

Jedna od 11.600 osoba u San Francisku je sada milijarder, prema novom istraživanju Velt portala. To znači da sada ovaj zalivski grad ima najveću gustinu naseljenosti milijardera u čitavom svetu, sa čak 75 milijardera.

Statistika postaje još luđa, kada se u obzir uzme veličina grada: San Francisko ima manje od milion stanovnika i jedva da je porastao od pedesetih godina. On je na četvrtom mestu globalne liste milijardera, zajedno sa gradovima kao što su Njujork i Hong Kong, koji imaju daleko veću populaciju.

Uprkos mišljenju mnogih, ovaj izveštaj je otkrio da je prosečna starost milijardera iz San Franciska preko 65 godina, a da samo deset procenata ima manje od pedeset godina.

Pored toga, samo dvanaest posto su ženskog pola. Uprkos reputaciji Silikonske Doline, koja navodno uzgaja mlade i bogate preduzetnike, ultra bogati stanovnici San Franciska verovatno više razmatraju penziju, nego revoluciju bilo kog tržišta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>