• 37

Crna Gora privlačna za imućne Srbe: Kupuju više nekretnina nego Švajcarci i Amerikanci

Državljani Srbije su prošle godine trgovali nepokretnosti za 14,5 miliona evra

  • 37

Stranci su tokom prošle godine u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrednosti od 182,6 miliona evra, pokazuju zvanični podaci CBCG.

Tradicionalno, najveći kupci su bili Rusi, ali ih polako stižu turski državljani koji su lani trgovali nekretninama za čak 25,1 miliona evra

Od obnove nezavisnosti, Rusi su najveći kupci nekretnina u Crnoj Gori, a taj imidž su zadržali i tokom prošle godine. Kompanije i fizička lica iz Ruske Federacije su u 2018. kupovali nekretnine za ukupno 38,9 miliona evra.

Odmah iza Rusa nalaze su Turci koji su u kupovinu nekretnina uložili 25,1 miliona evra, što je blizu četiri puta više nego 2017. godine kada su trgovali za 6,8 miliona evra.

Regent Porto Montenegro

Foto: portomontenegro.com

Više trgovaca nekretninama kazalo je da je Turcima najinteresantniji Kotor, Budva, a sve više i Podgorica.

- Znam turske državljane koji kupuju lokale i stanove u Kotoru i ne pitaju za cenu - tvrde izvori Analitike.

Procenjuje se da će Turci nastaviti sa kupovinom nekretnina u Crnoj Gori. Odmah iza turskih državljana, nalaze se državljani Srbije koji su lani trgovali nepokretnosti za 14,5 miliona evra.

Među većim kupcima nekretnina u Crnoj Gori nalaze se i Švajcarci koji su trgovali za 13,2 miliona evra, Amerikanci 10 miliona evra kao i Nemci sa 9,3 miliona.

Milionske trgovine nekretninama u Crnoj Gori ostvarili su Austrijanci i Šveđani sa po 6,3 miliona evra kupljenih nepokretnosti, Britanci sa 5,9 miliona i državljani UAE koji su trgovali za 5,6 miliona evra vredne nepokretnosti.

Nešto više od pet miliona evra za trgovinu nekretnina u Crnoj Gori su odvojili i Slovenci.

(Telegraf Biznis / investitor.me)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Storm

    Kakva smišljena neistina. Možda neki kvazi srbi koji imaju crnogorsko državljanstvo po rođenju. Krajnje je vreme da Srbija milogorcima neke stvari onemogućimo kao npr: da preispita sva srpska državljanstva koja smo im dali do sada i po kojoj osnovi, da su u obavezi da plaćaju porez kao strani državljani, da mogu da studiraju u Srbiji na fakultetima samo po ceni kao za strance, da ne mogu da dobiju studentski dom, i da budu na srpskom bužetu ni po kojoj osnovi, da prednost za zaposlenje u svim firmama na teritoriji Srbije imaju državljani Srbije, da plaćaju sve lekarske preglede i intervencije kao stranci unapred. Pošto takvi naturalizovani srbi za nas srbe dok su ovde pričaju sve najbolje, a kada odu preko leta u njihovu matičnu državu nazivaju nas srbijancima, paradz turistima i poručuju nam da tamo nismo dobro došli omalovažavajući čak našu veru i našu istoriju i svetinje. Srbija treba da ide napred ali dokle bre da se ponižavamo dokle ? Nisu Tesla, Njegoš, Pupin i ostali bili milogorci bar poštujmo njih i njihovo srpsko poreklo!

  • Realno

    Bacanje para,veoma kratka sezona i hladno more i seljakluka koliko hoćeš. Duga sezona,grčka turska egipat potpuno uživanje. Milina.

  • Crni

    Kako mislite da kupuje bilo bilo gde ako nema novca? Naravno da ce bogatiji kupovati sirotinja gleda kako da prezivi ili zivi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke