• 37
 ≫ 

Saznajemo: Beogradski "Buvljak" prodat kompaniji "Kopernikus" za 20 miliona evra

 ≫ 

"Kopernikus" je u javnom nadmetanju pobedio kompaniju "Lidl"

  • 37
Otvoreni trzni centar buvljak

Printskrin: Google maps

Parcela u Bloku 43 u Novom Beogradu, na kojoj se trenutno nalazi otvoreni tržni centar, popularni "Buvljak", prodata je danas kompaniji "Kopernikus" za 20 miliona evra, saznaje Telegraf Biznis.

Početna cena zemljišta površine 20.500 kvadratnih metara (2,05 hektara) bila je 14,2 miliona evra, a "Kopernikus" je na javnom nadmetanju pobedio kompaniju "Lidl".

Novi vlasnik će na parceli moći da izgradi objekte ukupne površine 65.300 kvadratnih metara. A i ranije je bilo reči o tome da će tu biti gradnja komercijalnog objekta, odnosno poslovni sadržaji ali i stambene zgrade, s tim da stambena namena može biti zastupljena najviše 80 odsto.

Svakako, za sve što se bude gradilo na ovoj lokaciji saglasnost će davati Кomisija za planove Skupštine Grada Beograda.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pored prihoda od prodatog zemljišta, u budžet grada biće uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji će investitoru biti obračunat u postupku pribavljanja građevinske dozvole.

– Za učešće na licitaciji prijavila su se tri zainteresovana investitora, a najveću ponudu za lokaciju od dva hektara dalo je preduzeće čija je pretežna delatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada – rekao je Vesić.

Podsetimo, "Kopernikus" je krajem prošle godine prodao kablovskog operatera u svom vlasništvu, "Kopernikus teknolodži", kompaniji "Telekom Srbija" za 200 miliona evra, da bi nedugo zatim kupio televizije "Prva" i O2 za 180 miliona evra.

Nadležni su sadašnjem Buvljaku već pronašli i novu lokaciju. Podsetimo, prvo se govorilo kako će se buvljak preseliti iza Bloka 45, kod naselja Dr Ivan Ribar, ali je došlo je do promene planova pa će najveća gradska tržnica završiti iza Novog bežanijskog groblja, u neposrednoj blizini Kvantaša, odnosno "Veletržnice Beograd".

Otvoreni tržni centar sa radom je počeo 1994. godine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leglo

    16. avgust 2019 | 12:08

    Dobro, sve ostaje u krugu porodice!

  • Baba

    16. avgust 2019 | 13:13

    To sve kupuje od nasih para...boze koji kriminal u vrhu drzave majio mila...zato smo svi i pobegli odatle

  • Neko daleko

    16. avgust 2019 | 12:17

    Smesna cena za 2 ha zemljista na jednoj od najboljih lokacija u gradu. Interesantno ce biti kada se jednog dana obelodani ko stoji iza "Kopernikusa". Prava cena se uvek plati, ko ne plati na mostu platice na cupriji...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>