• 0

Arapi grade mali grad u Ulcinju vredan milijardu evra

Projekt "Mavrijan Luxury Resorts" predstavljen je sredinom jula

  • 0

Projekat "Mavrijan Luxury Resorts" predstavljen je sredinom jula, a ovih dana u Ulcinj dolaze zainteresovani investitori iz Katara i Egipta.

Ljoro Nreki─ç, gradona─Źelnik Ulcinja, izjavio je krajem pro┼íle nedelje da ─çe Op┼ítina ubrzo prona─çi investitora za izgradnju turisti─Źkog kompleksa na Mavrijanu.

Heliodrom i vidikovac

Sredinom jula gradona─Źelnik je rekao da je na tom brdu iznad uvale Valdanos, na povr┼íini od 63 hektara, planirana gradnja marine, tri luksuzna hotela i 105 vila, koji bi ukupno imali oko pet hiljada kreveta. Gradona─Źelnik je dodao da ─çe Op┼ítina tra┼żiti saglasnost Ministarstva finansija za prodaju svog dela zemlji┼íta, koje se procenjuje na oko 20 miliona evra.

- To je put da Op┼ítina iza─Ĺe iz blokade u kojoj smo od sredine pro┼ílog meseca", objasnio je Nreki─ç. Na javnoj prezentaciji projekta "Mavrijan Luxury Resorts and Villas" sredinom jula gradona─Źelnik je objasnio da je re─Ź o lokaciji od oko 500.000 kvadrata, od Kru─Źa do Valdanosa.

- Ovakav projekt je dobar i za Ulcinj i za Crnu Goru, a kada bi se realizovao, vrednost te investicije bila bi izme─Ĺu 600 miliona i milijardu evra - objasnio je Nreki─ç, dodaju─çi da sledi prezentacija potencijalnim investitorima.

Lepote Crne gore, Ulcinj panorama

Foto: Promo

Najavio je da su zainteresovani investitori iz Katara i Egipta zakazali sastanke s vodstvom ulcinjske op┼ítine ovih dana. Prema re─Źima Aleksandra Dabanovi─ça, glavnog gradskog arhitekte, u takozvanoj Uvali udovica planirana je marina sa 147 vezova i ┼íirokom promenadom, zatim heliodrom i restoran-vidikovac, kao i pristup za amfibijske i hidroavione. On je dodao da je koeficijent zauzetosti prostora vrlo nizak i iznosi 14%, kao i izgra─Ĺenosti od 42%, dok je zastupljenost zelenih povr┼íina 82%.

Tipske vile, njih 105 s povr┼íinom od oko 350 kvadratnih metara, osmi┼íljene su za sme┼ítaj jedne porodice i imaju sve potrebne unutra┼ínje i spoljne sadr┼żaje, uklju─Źuj─çi parking i bazene. Sme┼ítene su radijalno, u tri niza.

Mediteranski izgled naselja

- Obilikovanje turisti─Źkog naselja proiza┼ílo je iz mediteranskih pojednostavljenih formi, koje prate konfiguraciju terena, ozelenjenih ravnih krovova i bele fasadne obloge, osim hotelskog objekta u sredi┼ítu naselja koji svojim oblikom podse─ça na kruzer - rekao je Aleksandar Dabanovi─ç, glavni gradski arhitekta Ulcinja. Prema njegovim re─Źima, budu─çi turisti─Źki kompleks ima idealnu poziciju, kroz koju ─çe prolaziti prometni put dug 9,6 kilometara.

(Telegraf Biznis / poslovni dnevnik)

Podelite vest:

Po┼íaljite nam Va┼íe snimke, fotografije i pri─Źe na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadr┼żava sva prava nad sadr┼żajem. Za preuzimanje sadr┼żaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi kori┼í─çenja.

Komentari

Google preporuke