• 4
 ≫ 

Prodaju parcele za 200 evra pored Jadrana, ali kupaca nema

 ≫ 

Uprkos atraktivno lokaciji, ozbiljnih investitora još uvek nema.

  • 4
Brac Hrvatska, ostrvo, Jadran, Croatia Foto: Pixabay

- Mislim da cena od 220 evra po kvadratu i nije visoka za ovako atraktivnu poziciju. Ipak je reč o turističkom zemljištu nedaleko od mora. Danas – sutra, ako ovo zemljište kupi neka kompanija ili fond prodavaće ga i po 500 evra po kvadratu – objasnio je supružnik jedne od suvlasnica parcele nedaleko od Puntižele u istarskom Štinjanu.

Naime, reč je o zemljištu uz put prema Punta Christu koje je nedavno putem oglašivača ponuđeno na prodaju, a njegovoj neposrednoj blizini održavaju se poznati festivali poput Outlooka i Dimensionsa. Kako prenosi Glas Istre, neke od tih poljoprivrednih površina, ali koje se nalaze u građevinskoj zoni turističke namene, već se dugo nude po ceni od 200 i više evra po kvadratu. Parcele nešto veće od 5.000 kvadrata cene se na više od milion evra, a zemljište od 7.500 kvadrata na gotovo 1,7 miliona evra.

Ipak, uprkos atraktivno lokaciji, ozbiljnih investitora koji bi na poljoprivrednim parcelama tik do kompleksa Valamar Riviere, gradili turističko naselje sada još uvek nema.

. Bilo je već nekih interesa, imali smo pozive i pre godinu dana, ali i pre šest meseci. Svi su oni preispitivali situaciju i pokušavali da sruše cenu. Zvao me jedan čovek, pitao je za cenu, rekao da mu je preskupo pa je nudio neku bagatelu. Novac nam nije toliko bitan, nismo u žurbi, pa zemlju džabe nećemo dati – poručio je sagovornik.

Prema urbanističkom planu uređenja Štinjana do 5,4 hektara neizgrađenog zemljišta, među kojem ima i parcela u gradskom vlasništvu, između 1,2 i 1,3 hektara otpada na privatno zemljište, koje je poteklo iz iste porodice.

- Činjenica je da mi zemlju prodajemo, mada se do sada za naš deo nismo oglašavali. Da se razumemo, nisam trgovac ni mešetar, niti znam ko je stavio oglas za naš dio zemlje. Ali, da, najbolje bi bilo da se sve to proda u paketu. Iskreno, nismo u stisci, ako se proda, nek' se proda. To je bolje nego da zemlja samo stoji – zaključio je sagovornik.

Video: Šta će biti sa ozloglašenim imanjem Majkla Džeksona?

(Telegraf Biznis/Glas Istre)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dios

    1. oktobar 2019 | 11:00

    Ovo na slici je Milna na Bracu, cisto informative radi

  • FANTOM

    1. oktobar 2019 | 12:20

    Ne prodaju parcele po 200 evra već metar kvadratni. Jedan ar 2000 evra. Privlačno ako ima kakva nastamba a ne gola livada ali Hrvatska????

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>