• 4

Obračun sa nesavesnim gazdama: Svaki stan, adresa i svaki oglas oko izdavanja stana biće provereni

Direktor najavljuje mere i obećava da će kompanija garantovati za svaki oglas

  • 4
airbnb

Foto: Pixabay

Usred sve veće zabrinutosti oko svoje platforme za iznajmljivanje, izvršni direktor Airbnb Brajan Češki rekao je da će kompanija početi da proverava sve gazde i liste na svojoj platformi.

Vest dolazi nakon što je istraga, čiji su rezultati objavljeni prošle nedelje, otkrila "mrežu obmana širom zemlje“ gde je osoba ili organizacija mogla da iskoristi Airbnbova pravila putem lažnih lista i lažnih pregleda koje je kompanija uočila.

Takođe prošlog četvrtka, pet ljudi je upucano i ubijeno na zabavi za Noć veštica koja je održana u stanu koji je iznajmljen putem Airbnb-a u Kaliforniji, a koji je posebno zabranio zabave. Zabava je oglašena na društvenim medijima i prisustvovalo joj je više od 100 ljudi.

Češki je najavio još nekoliko mera kojima će se boriti protiv "ludih" zabava. Međutim, otišao je korak dalje pa je, s ciljem vraćanja poverenja u platformu, obećao jače mere koje će adresirati prevare.

Airbnb će zato početi s proverom svih sedam miliona oglasa na svojoj platformi, a sve će završiti do 2020. sa “stopostotnom potvrdom svakog oglasa”, navodi The Washington Post.

Proverom će biti obuhvaćena tačnost fotografija, adresa, informacija o domaćinu i svih ostalih detalja navedenih u svakom od oglasa kao i inspekcija standarda kvaliteta prostora u koju su, između ostalog, uključene čistoća, sigurnost i osnovni sadržaji koje stan ili kuća treba da sadrži.

- Koristićemo se tehnologijom i gostima. Osmislićemo bodovanje poverenja i stajaćemo iza apsolutno svakog oglasa - ambiciozno je najavio.

Nove mere će zahtevati i otvaranje novih radnih mesta, što je direktor Airbnb nazvao značajnom investicijom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    8. novembar 2019 | 12:08

    Jeste, svi oglasi ce biti provereni, osim onih od kolega, rodjaka, burazera, direktora...

  • D:)

    8. novembar 2019 | 13:06

    Ha,ha,ha! Smešni ste! Pola moje zgrade su podstanari!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>