• 29

"Arhitektonsko čudo" na Banjici: Odakle kućica na krovu zgrade?

Na krovu jedne zgrade na Banjici u Beogradu nikla je kuća. Nije poznato od kada je tu, kao i da li u njoj neko živi

  • 29

Moderno doba donelo je brojne promene. One ne samo da se tiču mode, tehnologije i načina života, već utiče i na arhitekturu. Brojne arhitekte i dizajneri odustaju od tradicionalnih poteza kada je u pitanju izgradnja kuća. Tako danas nije neobično da imate kuću koja je potpuno izgrađena od kontejnera za prevoz robe. Tu su takođe i one poznate "eko frendli", ali i neke za koje je bila potrebna napredna tehnologija da bi svaki ugao bio onakav kakav je zamišljen.

Da od nečeg običnog odstupa i Beograd pokazuje i fotografija koja je pristigla na mejl redakcije Telegraf biznisa. Iako za ovo "arhitektonsko čudo" nije bila potrebna neka najnovija tehnologija prilično je neobično.

Naime, kako se vidi na fotografiji na krovu jedne višespratnice na Banjici u Beogradu nikla je kućica. Nije tačno poznato koja je njena namena, da li neko živi u njoj, kao ni od kada je tu. Prilično je lako uočljiva s obzirom na to da fasada na njoj odstupa od ostatka fasade na zgradama, a nismo zapravo sigurni ni koliko je ovako nešto legalno.

Ovo sa druge strane nije prvi put da krov neke zgrade u našem glavnom gradu dobija dodatak, a prošle godine se pisalo o takvom slučaju na Zvezdari.

Da podsetimo, nedavno smo pisali o Amerikancu koji je u Hjustonu izgradio svoj dom zahvaljujući kontejnerima za prevoz robe. Takođe, pisali smo i o kući koja je trenutno u izgradnji, a oborila je sve rekorde kada je u pitanju broj "radnika" koji je gradi.

Ukoliko ste i Vi ponosni vlasnik neke neobične kuće ili u vašem okruženju postoji jedna takva, pošaljite nam mejl sa fotografijama na biznis@telegraf.rs. 

Video: Na Mirjevu se srušio zid sa nelegalne gradnje

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    Na kolektivnom godisnjem odmoru su bile komsije dok se cudo pravilo, i sad nek se čude!

  • Rajnhard

    Pola Srbije je nelegalno, bez plana, papira....!

  • Misko

    Kucica je nastala tako sto je vlasnik cetvorosobnog stana ispod nje probio plafon i postavio stepenice da bi mogao da izlazi na krov zgrade koji je prisvojio,pa je iznad tih stepenica sazidao kucicu. Em ruzno,em nelegalno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke