• 0

Banka Intesa postaje prva inostrana banka koja nudi usluge upravljanja imovinom u Kini

Intesa Sanpaolo je nakon dobijanja dozvole lokalnih vlasti postala prva inostrana banka koja će ponuditi usluge upravljanja imovinom u Kini putem ćerke kompanije JI CAI („Italijanski talenat“) čiji je jedini vlasnik i koja je deo njene Divizije internacionalnih banaka članica

  • 0

Kompanija JI CAI, osnovana 2016, je okončala pilot projekat u gradu Ćingdao, koji predstavlja specijalnu pilot zonu Kine za upravljanje imovinom. Pokretanje komercijalnog rada predstavlja prvi zvanični rezultat partnerstva koje je uspostavljeno u martu ove godine potpisivanjem Memoranduma o razumevanju između Intesa Sanpaolo i Opštine Ćingdao o razvoju pilot zone. Memorandum je potpisan u prisustvu kineskog predsednika Sija Đinpinga i italijanskog premijera Đuzepea Kontea, prilikom posete predsednika Kine Italiji.

JI CAI, ćerka kompanija Intesa Sanpaolo, predstavlja temelj startegije grupacije koja se odnosi na ponudu finansijskih proizvoda privilegovanim klijentima u Narodnoj Republici Kini, sa postepenim širenjem na ostale provincije. U skladu sa dozvolom, JI CAI će distribuirati jedinice investicionih fondova, koji su pažljivo odabrani iz ponude proizvoda kompanije Pengua, dela društva Eurizon Capital koji je članica Intesa Sanpaolo i jedna od najboljih kompanija za upravljanje imovinom u Kini. JI CAI će se takođe baviti uslugama diskrecionog upravljanja imovinom privilegovanih klijenata. Distribuciju će obavljati JI CAI mreža finansijskih savetnika, strukturirana i upravljana na osnovu najboljih praksi Intesa Sanpaolo grupe.

Intesa Sanpaolo je za ovo dostignuće dobila priznanje Fondacije Italije i Kine na godišnjoj dodeli Nagrada Kine 2019. Na ceremoniji održanoj 10. decembra, Intesa Sanpaolo je dobila nagradu „Put svile“, koja predstavlja „priznanje koje se dodeljuje italijanskim kompanijama koje su se istakle izvanrednim dugoročnim rastom i razvojem na kineskom tržištu tokom godina.“ Paola Anđeleti, direktor Divizije internacionalnih banaka članica, koja je primila nagradu, naglasila je značaj koji se pridaje razvoju poslovanja u oblasti upravljanja imovinom u Kini u biznis planu grupe za 2018-2021.

Karlo Mesina, generalni i izvršni dirketor Intesa Sanpaolo, izjavio je - Ponosni smo što smo prva inostrana banka koja će razviti aktivnosti upravljanja imovinom u Kini zahvaljujući dobijanju dozvole. Nakon pokretanja poslovanja u pilot zoni Ćingdao, fokusiraćemo se na širenje u ostale provincije u Narodnoj Republici Kini putem specijalnih ogranaka, kao i na razvoj atraktivnog miksa proizvoda za kinesko tržište, uz podršku vrhunskih partnera. Naš cilj je da ponudimo privilegovanim klijentima pun obim savetodavnih usluga usmerenih ka dugoročnom upravljanju imovinom i finansijskom planiranju, oslanjajući se na našu ekspertizu i reputaciju koje su prepoznale vodeće međunarodne finansijske institucije. Sa kompanijom JI CAI, napravili smo važan korak ka razvoju poslovanja u oblasti upravljanja imovinom Intesa Sanpaolo na međunarodnom nivou -

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>