• 3

Podstanari, nađite stan i požurite - država plaća pola kredita: Komšije opet imaju sjajnu šansu

Uskoro će biti objavljena lista kreditnih institucija s kojima će biti sklopljen ugovor

  • 3

Hrvatska Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je poziv kreditnim institucijama za prikupljanje ponuda za sklapanje ugovora o davanju subvencionisanih stambenih kredita.

Potpredsednik Vlade i ministar građevine Predrag Štromar već je ranije najavio da će se ove godine, zahtevi za subvencionisane stambene kredite moći predavati u dva navrata, prenosi Poslovni dnevnik. 

Kako stoji na stranici Ministarstva, Štromar će predstaviti daljnje aktivnosti i najaviti tačan datum raspisivanja poziva za građane, pri čemu sve zainteresovane za prijavu poziva da što pre pripreme svu potrebnu dokumentaciju.

U prethodnom krugu, učestvovalo je 12 banaka, a kamatne stope kretale su se od 2,19 do 3,75 posto.

Dosada, u tri godine mere, odobreno je ukupno 9.410 kredita.

Po već ranije poznatim uslovima, zahtev za subvencionisanje stambenog kredita mogu podneti svi mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Odobravaće se najviše 1.500 evra po kvadratnom metru odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 evra u kunskoj protuvednosti. Rok otplate kredita ne sme biti kraći od 15 godina.

Mladima se pomaže plaćanje dijela stambenog kredita prvih pet godina otplate.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    Pametnog čoveka sve zanima. Decenijama se kopiraju razne odluke komšija. Mene bi, a verujem i mnoge, obradovalo da i naša država uradi nešto za osobe bez stana, bez posla, bez budučnosti...

  • 🔴🔵⚪

    Koga još zanima lijepa njihova

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke