• 0
 ≫ 

Drugi krug licitacije: Izdaje se 4.000 hektara državne zemlje na 10 godina

 ≫ 

Od 4.000 hektara, koliko će biti ponuđeno u drugom krugu licitacije, relativno je obradivo oko 900 hektara, dok ostatak parcela čine pašnjaci, tako da će tu priliku iskoristiti pre svega stočari

  • 0
Njiva, zemlja, zemljoradnja, oranica Foto: Pixabay

Drugi krug licitacije za izdavanje državnog zemljišta u zakup obaviće se u Kikindi krajem marta i na raspolaganju će biti oko 4.000 hektara.

Novina je rok izdavanja na 10 godina, a s obzirom na datum održavanja licitacije, poljoprivrednici će biti u prilici da već ove sezone zasnuju proizvodnju na tim parcelama.

Kikindski stočari koji planiraju da prošire proizvodnju ili da unaprede postojeću, od sada će biti u prilici da na period od 10 godina iznajme državnu zemlju, koja će biti na raspolaganju u drugom krugu licitacije, koja je predviđena za 26. i 27. mart.

Od 4.000 hektara, koliko će biti ponuđeno u drugom krugu licitacije, relativno je obradivo oko 900 hektara, dok ostatak parcela čine pašnjaci, tako da će tu priliku iskoristiti pre svega stočari.

Rok za prijave poljoprivrednika koji žele da učestvuju na licitaciji je 20. mart do 15 sati. Licitacija će tokom dva dana počinjati u 16 časova i održavaće se u svečanoj sali Gradske kuće u Kikindi.

Video: Tranzitna žila kucavica Srbije: Ovoj opštini je novi Koridor doveo najviše turista

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>