Vikendice sve traženija roba i u Vojvodini: Cene od 8.000 do 15.000 €, ali placevi odoše

Za sada je više onih koji se interesuju za kupovinu placeva

Komentari

 • kibo

  Katastar je klasičan primer nestručnog baratanja statističkim podacima i izvođenja pogrešnih zaključaka - promet nekretnina je i pre korone već par meseci bio povuci-potegni jer su cene "polovnih" stanova dostigle rekordni nivo nesrazmeran ekonomskom potencijalu zemlje. Tačno je da su se stanovi u novogradnji dobro prodavali ali to ima druge razloge koje sada neću elaborirati, dovoljno je uzeti u obzir da je njihov broj zanemarljiv u poređenju sa "polovnim" stanovima koji su se prometovali. Prodavci su se nadmetali ko će tražiti (što ne znači i dobiti) veću cenu za svoju nekretninu jer ih to ništa ne košta - ili ih agencije oglašavaju za džabe ili se mogu na internet portalima besplatno oglašavati u nadi da će se neko upecati. Za vreme korone promet je bio praktično 0 - prodavci po pravilu nisu hteli da primaju kupce u strahu od virusa, niti su se kupci javljali. Sve ono što je i overeno u tom periodu, kao i u periodu odmah posle ukidanja vanrednog stanja, a na osnovu čega se izveo pogrešan zaključak da se promet vratio u normalu po pravilu su bili ugovori zaključeni na osnovu predugovora potpisanih pre vanrednog stanja. Tačan podatak bi se dobio kada bi se analiziralo koliko je novih predugovora ili ugovora bez prethodno sklopljenih predugovora zaključeno u periodu vanrednog stanja i nakon njegovog ukidanja, a to bi bili sasvim drugačiji podaci od onih koji je katastar objavio. Ovo ne pišem kao dokoni laik već kao neko ko je u prometu nepokretnosti već skoro 3 decenije.

 • Dusan

  Da da bas nezna narod sta ce sa parama pa se kupuju vikendice...

  • Zoran

   @Dusan

   Tako je Dule. Svi kmaču,kupe stan,dobra kola,sada vikendicu,idu na Tajland,po celi dan sede ispred kafica i drze mobilne u rukama. Onda im nevalja država,predsednik,ovaj,onaj. Ja se samo pitam sta je sa ovim narodom. Bice,a koliko njih. Pa nikad nisu svi ni imali,ni ovde a ni u inostranstvu.Kod nas ih ima previše. Lupajte slobodno minuse ali ne možete pobeći od istine.

  • Casper👻 @ Zoran

   @Dusan

   @ Zoran...Uglavnom sve je kako si rekao. Priznajem za siromašne samo one koji su radno nesposobni i za njih bi država morala da se malo više pobrine, a na račun ukidanja socijalne pomoći radno sposobnima. Ne može da prima pomoć porodica u kojoj su svi radno sposobni.

 • Stevo Vjepar 🐗

  Ide ogromna kriza u svetu, što znači da će i naša privreda jako da postrada. Tržište nekretnina ide na duuugo hlađenje.

 • Mib

  Ko je lud da daje pare za stan??!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke